Botuline Toxine

Een rimpelbehandeling met Botuline Toxine is geschikt voor rimpels die veroorzaakt zijn door spierinspanning. Denk hierbij aan rimpels op je voorhoofd, fronsrimpels, of rimpeltjes naast de ogen. Onze behandeling zorgt ervoor dat je de spieren in de zone die behandeld is in mindere mate kunt aanspannen, waardoor de rimpel vervaagd. Ook kan een rimpelbehandeling preventief werken. Doordat je je spieren minder kunt aanspannen (wat vaak ook onbewust gebeurt) ontstaat minder snel een rimpel.

“Ik ben blij met het resultaat. Er is goed geluisterd naar mijn wens en daardoor ziet het eruit zoals ik me had voorgesteld.”

Hoe gaat een rimpelbehandeling?

Onze behandeling is vrijwel pijnloos en duurt niet langer dan een kwartier. Je profiteert gemiddeld 3 tot 4 maanden van je nieuwe frisse look, waarna je een afspraak kunt maken voor een herhaalbehandeling. Hoe vaker je de behandeling hebt herhaald, hoe langer het resultaat per behandeling zichtbaar blijft.

Het gesprek voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling heb je een consult bij de behandelend cosmetisch arts. Tijdens dit consult worden je wensen besproken en adviseert onze arts welke behandeling het meest geschikt voor je is. Al jouw vragen kunnen tijdens dit gesprek behandeld worden. Bovendien geeft de arts aan welke resultaten je mag verwachten van de behandeling.

De behandeling

Zodra je tevreden bent met het consultgesprek en de behandeling graag wil ondergaan, zal de arts een aantal voor foto’s maken. Vervolgens wordt de huid goed schoongemaakt. Door middel van een heel fijn naaldje wordt de Botuline Toxine binnen enkele seconden geïnjecteerd op de juiste plekken. Het is belangrijk dat je goed ontspant. De adviezen voor na de behandeling worden met je doorgenomen en vervolgens kun je je dagelijkse activiteiten weer hervatten.

Na de behandeling

Na ongeveer 2 weken is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. De fronsrimpel, voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes (lachrimpels) zullen dan sterk verminderd zijn, of zelfs geheel verdwenen. Wacht dus altijd even deze twee weken af. Mocht je na deze periode niet tevreden zijn over het resultaat van de behandeling dan ben je altijd welkom voor een kosteloze controle afspraak. Deze afspraak dient binnen twee tot vier weken na de behandeling bij jouw behandelend arts plaats te vinden. Het effect van de behandeling zal drie tot vier maanden aanhouden, hierna kom je weer terug voor een herhaalbehandeling.

Wanneer wordt Botuline Toxine toegepast?

De behandeling wordt voor meerdere indicaties toegepast. De meest bekende zijn de fronsrimpel, voorhoofdrimpels en de kraaienpootjes. Maar ook voor migraine of overmatig zweten (hyperhidrose) kan Botuline Toxine een oplossing bieden.

Fronsrimpel

De rimpel tussen de wenkbrauwen wordt de fronsrimpel genoemd. Deze rimpel ontstaat met name door veelvuldige inspanning van de spieren die zorgen dat je kunt fronsen.

Kraaienpootjes

De rimpeltjes naast de ogen worden kraaienpootjes genoemd, of ook wel lachrimpels. Deze rimpels ontstaan tijdens het samenknijpen van de ogen. Dit wordt vaak gedaan tijdens het lachen, of bijvoorbeeld tijdens het knijpen met de ogen voor fel zonlicht.

Voorhoofdrimpels

De rimpels op het voorhoofd ontstaan vaak doordat de wenkbrauwen worden opgetrokken. Dit komt ook vaak voor als er sprake is van hangende oogleden / wenkbrauwen.

Migraine

Een mogelijke oorzaak van migraine / spierspanningshoofdpijn is het aanspannen van de (aangezicht)spieren bij het fronsen. Door de fronsspieren te behandelen met Botuline Toxine, treedt er vaak een vermindering van de klachten op bij migraine / spanningshoofdpijn.

Overmatig zweten

Overmatig zweten kan erg vervelend zijn en je sociale leven flink beïnvloeden. Overmatig zweten komt vaak voor onder de oksels, in de handpalmen en onder de voeten. Gelukkig is er een oplossing, want met Botuline Toxine kunnen we de zweetproductie sterk verminderen. Het blokkeert de werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen en aanzetten tot transpireren.

Resultaten rimpelbehandeling

Kraaienpootjes / lijntjes naast de ogen

Voorhoofdsrimpels

Kosten van een rimpelbehandeling

De kosten van een rimpelbehandeling met Botuline Toxine worden berekend per zone. Een fronsrimpel, voorhoofdrimpels of kraaienpootjes worden ieder gezien als een zone. Bekijk hier onze prijzen. Heb je nog vragen over onze rimpelbehandeling of andere behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Botuline Toxine

€ 150,-

1 zone Botuline Toxine

  • Duur: 15 minuten
  • Fronsrimpel
  • Voorhoofdsrimpels
  • Kraaienpootjes
  • Echte merk Botox
Behandeling boeken

FAQ

Botox is het echte merk van de spierontspanner botuline toxine die rimpels vermindert en soms doet verdwijnen. Botox wordt met name gebruikt voor het behandelen van voorhoofdsrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes. Dit omdat deze rimpels vaak ontstaan door inspanning van de spieren.

Direct na de behandeling kan er sprake zijn van lichte roodheid, zwelling, een kleine blauwe plek en een gevoel van jeuk op de behandelde plek. Dit is een neveneffect van de injectie. Deze ongemakken zijn tijdelijk en verdwijnen meestal binnen 2 dagen. Een blauwe plek kan wel tot een week aanhouden.

De eerste 24 uur na een botox behandeling adviseren wij je de behandelde plekken niet te masseren, of druk op de huid uit te oefenen.

 

Wacht met het blootstellen van de behandelde plek aan intense warmte (zoals zonnebank, sauna en zonnebaden) of extreme kou, totdat de eerste zwelling(en) is / zijn verdwenen.

 

Gebruik dagelijks een zonfactor met minimaal SPF30 en een goede hydraterende crème om de huid in optimale conditie te houden en te beschermen.

Het resultaat van een filler behandeling is direct zichtbaar, maar is het resultaat na 2 – 4 weken op z’n mooist.

Het resultaat van een botox behandeling is drie tot vier maanden zichtbaar. Hierna kun je een herhaalbehandeling ondergaan.

Een botox behandeling wordt ingezet voor het behandelen van: fronsrimpel, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, migraine, overmatig zweten.

De kosten van een botox behandeling worden berekend aan de hand van het aantal zones. Een rimpelbehandeling met de echte Botox begint vanaf € 150.

De prijs is vaak afhankelijk van het soort botuline toxine dat gebruikt wordt. Wij werken enkel met het echte merk BOTOX® waardoor wij de veiligheid en het resultaat van onze behandelingen kunnen waarborgen.

Uitgelichte vraag

Ik wil mijn huid verbeteren, welke behandeling moet ik kiezen?

Bekijk alle vragen
Amanda Wesseling geeft antwoord.

Om samen met jou te werken aan een mooie huid adviseer ik allereerst een Meet & Treat. Tijdens deze kennismakingsbehandeling analyseer ik je huid uitgebreid en bespreken we jouw wensen. Vervolgens krijg je een gezichtsbehandeling afgestemd op jouw huidconditie. We maken samen een behandelplan en ik geef je een productadvies voor thuis. De eerste stap naar jouw droomhuid is gezet!

Uitgelichte vraag

Is Profhilo® veilig?

Bekijk alle vragen
drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Profhilo® bestaat uit een pure vorm van hyaluronzuur welke van nature in het lichaam voorkomt. Profhilo® is daardoor heel veilig. Het product wordt bovendien al jaren op grote schaal gebruikt en er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Uitgelichte vraag

Wat doet de SkinPen?

Bekijk alle vragen
Amanda Wesseling geeft antwoord.

De SkinPen maakt minuscuul kleine microkanaaltjes tot in de diepere huidlaag (de dermis). Door de mogelijkheid om op verschillende dieptes te werken kan zelfs stug littekenweefsel heel mooi behandeld worden. Maar ook de meest gevoelige huid is geschikt voor een SkinPen behandeling. In de dermis wordt het eigen huidherstellend vermogen in gang gezet waardoor collageen en elastine aan worden gemaakt. Dit is precies wat er nodig is voor een strakke, stevige en jeugdige huid.

Uitgelichte vraag

Hoelang houdt het effect met fillers aan?

Bekijk alle vragen
Drs. Raymond de Zeeuw geeft antwoord.

Het effect van een injectable behandeling houdt circa 10 tot 18 maanden aan. De duurzaamheid is onder andere afhankelijk van de gekozen injectable, plaats van injectie, huidtype, leeftijd en leefstijl.