Botuline Toxine

Een rimpelbehandeling met Botuline Toxine is geschikt voor rimpels die veroorzaakt zijn door spierinspanning. Denk hierbij aan rimpels op je voorhoofd, fronsrimpels, of rimpeltjes naast de ogen. Onze behandeling zorgt ervoor dat je de spieren in de zone die behandeld is in mindere mate kunt aanspannen, waardoor de rimpel vervaagd. Ook kan een rimpelbehandeling preventief werken. Doordat je je spieren minder kunt aanspannen (wat vaak ook onbewust gebeurt) ontstaat minder snel een rimpel.

“Ik ben blij met het resultaat. Er is goed geluisterd naar mijn wens en daardoor ziet het eruit zoals ik me had voorgesteld.”

Hoe gaat een rimpelbehandeling?

Onze behandeling is vrijwel pijnloos en duurt niet langer dan een kwartier. Je profiteert gemiddeld 4 tot 5 maanden van je nieuwe frisse look, waarna je een afspraak kunt maken voor een herhaalbehandeling. Hoe vaker je de behandeling hebt herhaald, hoe langer het resultaat per behandeling zichtbaar blijft.

Het gesprek voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling heb je een consult bij de behandelend cosmetisch arts. Tijdens dit consult worden je wensen besproken en adviseert onze arts welke behandeling het meest geschikt voor je is. Al jouw vragen kunnen tijdens dit gesprek behandeld worden. Bovendien geeft de arts aan welke resultaten je mag verwachten van de behandeling.

De behandeling

Zodra je tevreden bent met het consultgesprek en de behandeling graag wil ondergaan, zal de arts een aantal voor foto’s maken. Vervolgens wordt de huid goed schoongemaakt. Door middel van een heel fijn naaldje wordt de Botuline Toxine binnen enkele seconden geïnjecteerd op de juiste plekken. Het is belangrijk dat je goed ontspant. De adviezen voor na de behandeling worden met je doorgenomen en vervolgens kun je je dagelijkse activiteiten weer hervatten.

Na de behandeling

Na ongeveer 2 weken is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. De fronsrimpel, voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes (lachrimpels) zullen dan sterk verminderd zijn, of zelfs geheel verdwenen. Wacht dus altijd even deze twee weken af. Mocht je na deze periode niet tevreden zijn over het resultaat van de behandeling dan ben je altijd welkom voor een kosteloze controle afspraak. Deze afspraak dient binnen twee tot vier weken na de behandeling bij jouw behandelend arts plaats te vinden. Het effect van de behandeling zal drie tot vier maanden aanhouden, hierna kom je weer terug voor een herhaalbehandeling.

Wanneer wordt Botuline Toxine toegepast?

De behandeling wordt voor meerdere indicaties toegepast. De meest bekende zijn de fronsrimpel, voorhoofdrimpels en de kraaienpootjes. Maar ook voor migraine of overmatig zweten (hyperhidrose) kan Botuline Toxine een oplossing bieden.

Fronsrimpel

De rimpel tussen de wenkbrauwen wordt de fronsrimpel genoemd. Deze rimpel ontstaat met name door veelvuldige inspanning van de spieren die zorgen dat je kunt fronsen.

Kraaienpootjes

De rimpeltjes naast de ogen worden kraaienpootjes genoemd, of ook wel lachrimpels. Deze rimpels ontstaan tijdens het samenknijpen van de ogen. Dit wordt vaak gedaan tijdens het lachen, of bijvoorbeeld tijdens het knijpen met de ogen voor fel zonlicht.

Voorhoofdrimpels

De rimpels op het voorhoofd ontstaan vaak doordat de wenkbrauwen worden opgetrokken. Dit komt ook vaak voor als er sprake is van hangende oogleden / wenkbrauwen.

Migraine

Een mogelijke oorzaak van migraine / spierspanningshoofdpijn is het aanspannen van de (aangezicht)spieren bij het fronsen. Door de fronsspieren te behandelen met Botuline Toxine, treedt er vaak een vermindering van de klachten op bij migraine / spanningshoofdpijn.

Overmatig zweten

Overmatig zweten kan erg vervelend zijn en je sociale leven flink beïnvloeden. Overmatig zweten komt vaak voor onder de oksels, in de handpalmen en onder de voeten. Gelukkig is er een oplossing, want met Botuline Toxine kunnen we de zweetproductie sterk verminderen. Het blokkeert de werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen en aanzetten tot transpireren.

Resultaten rimpelbehandeling

Kraaienpootjes / lijntjes naast de ogen

Voorhoofdsrimpels

Kosten van een rimpelbehandeling

De kosten van een rimpelbehandeling met Botuline Toxine worden berekend per zone. Een fronsrimpel, voorhoofdrimpels of kraaienpootjes worden ieder gezien als een zone. Bekijk hier onze prijzen. Heb je nog vragen over onze rimpelbehandeling of andere behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Botuline Toxine

€ 150,-

1 zone Botuline Toxine

  • Fronsrimpel
  • Voorhoofdsrimpels
  • Kraaienpootjes
  • Putjes in de kin
Behandeling boeken

Uitgelichte vraag

Is de ingreep van een ooglidcorrectie pijnlijk?

Bekijk alle vragen
drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Je kunt een lichte druk of beweging voelen, maar geen pijn. De lichte zwelling na de behandeling kan wel gevoelig zijn. Dit kun je tegengaan door je ogen goed te koelen en het innemen van een paracetamol.

Uitgelichte vraag

Wat is een chemische peeling?

Bekijk alle vragen
Xandra Wisselink geeft antwoord.

De naam ‘chemische’ peeling roept onbedoeld vaak angst op bij patiënten. De behandeling heeft deze naam echter te danken aan het effect wat een peeling bereikt, namelijk een chemisch proces in de huid bewerkstelligen. Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals, melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Het zijn dus geen ‘enge’ chemische stoffen die op de huid aangebracht worden.

Uitgelichte vraag

Kan ik tijdens een ooglidcorrectie ingreep zien wat de arts doet?

Bekijk alle vragen
drs leanne wong Drs. Leanne Wong geeft antwoord.

Nee, tijdens de ingreep kun je niet zien wat de arts doet. Het ooglid bestaat uit meerdere huidlagen. Tijdens een ooglidcorrectie wordt slechts een overschot van de bovenste, oppervlakkige huidlaag weggehaald. Hierdoor komt het oog niet ‘bloot’ te liggen en ontstaat er geen ‘spleet’ waar doorheen gekeken kan worden. De onderste huidlagen blijven het oog bedekken, waardoor je niet mee kunt kijken tijdens de ingreep.

Uitgelichte vraag

Wat zijn fillers?

Bekijk alle vragen
drs cynthia hawi Drs. Cynthia Hawi geeft antwoord.

Injectables, fillers of rimpelvullers zijn producten die met een injectienaald in de huid worden gespoten om rimpels / fijne lijntjes te reduceren of om de contouren van uw gezicht te verbeteren. De Teosyal fillers die wij gebruiken in Laurium Klinieken komen uit Zwitserland en zijn van de allerhoogste kwaliteit.