Bovenooglidcorrectie

Een vermoeide, of sombere uitstraling, slecht zicht, traanogen. Het zijn maar enkele voorbeelden waar je last van kunt hebben als je hangende oogleden hebt. Het wordt vaak veroorzaakt door een slappe huid, of puffy ogen. Komt dit je bekend voor? Dan is een ooglidcorrectie een geschikte oplossing voor jouw klachten. Onze artsen hebben jarenlange ervaring in het corrigeren van de oogleden en geven jou altijd een advies op maat. Er wordt tijdens een consult gekeken naar jouw ogen en specifieke probleem. Op basis daarvan krijg je een passend advies, zodat het mooiste en meest natuurlijke resultaat behaald wordt.

Veelgehoorde klachten

Veel mensen blijven lang rondlopen met klachten, waaronder:

 • Slecht zicht, vaak het gezicht moeten draaien om goed te kunnen zien.
 • Verdrietige, sombere blik.
 • Vermoeide uitstraling.
 • Een zwaar gevoel.
 • Verschuiven van lenzen.
 • Traanogen / smetklachten.

Er zijn verschillende oorzaken voor deze klachten:

 • Puffy ogen.
 • Slappe / frommelige huid.
 • Vetpockets bij de ogen.

Puffy ogen

De zogenoemde ‘puffy’ ogen ontstaan veelal door een slechte lymfedrainage, waardoor er meer vocht ophoopt rond de ogen. De zijkant van het oog hangt en de arcadeboog boven het oog is nooit zichtbaar geweest. Dit komt vaak voor bij jongere mensen. Het is te adviseren om hier op tijd iets aan te laten doen, zodat het resultaat van de ingreep niet erg opvalt.

Slappe / frommelige huid

Een slappe, of frommelige huid ontstaat door het verslappen van de huid als gevolg van huidveroudering.  In de meeste gevallen was de arcadeboog vóór de verslapping van de huid altijd zichtbaar. Door huidveroudering is dat niet meer het geval, waardoor bijvoorbeeld make-up nu wel vlekt.

Vetpockets bij de ogen

Er kunnen vetpockets zichtbaar zijn onder het oog, aan de binnenkant van het oog of op de bovenogen waardoor het lijkt of men vermoeid is. Er ontstaat een bolling wat onder het oog bijvoorbeeld lijkt op een wal. Op onderstaande foto is een voorbeeld te zien van een vetpocket aan de binnenkant van het oog.

Stand van de wenkbrauwen

In sommige gevallen is een ooglidcorrectie nog een brug te ver en is de oorzaak van hangende oogleden de stand van de wenkbrauwen. In dit geval is een rimpelbehandeling een eenvoudige oplossing om een ooglidcorrectie nog wat jaren uit te stellen. Onze artsen hebben jarenlange ervaring en kijken tijdens een consultgesprek altijd naar jouw ogen en jouw specifieke probleem. Op basis daarvan krijg je een passend advies, zodat we altijd streven naar het mooiste resultaat.

Specialisten in bovenooglidcorrecties

Een bovenooglidcorrectie is bij Laurium klinieken één van de meest uitgevoerde behandelingen. Wij besteden veel aandacht ten behoeve van jouw privacy, comfort en nazorg. Het consult, de behandeling en de nacontrole wordt overigens altijd door dezelfde arts gedaan. Hierdoor heb je dus één vertrouwelijk aanspreekpunt! Uniek bij Laurium klinieken is dat je na de behandeling kunt bijkomen in onze relaxruimte. Hier kun je in volledige privacy bijkomen en word je verzorgd door onze gastvrouw.

Voordelen bovenooglidcorrectie bij Laurium klinieken

 • Ruime en sfeervolle ontvangstruimte met gratis WIFI.
 • Arts voert het gehele proces uit (consult, behandeling én nazorg).
 • Een bovenooglidcorrectie wordt in 1 ingreep gedaan.
 • Bijkomen in een relaxruimte met volledige privacy.
 • Aftercare pakket ter bevordering van je herstel.
 • Gratis voor de deur parkeren.

Resultaten

 

 

Gratis vrijblijvend consult

Onze arts kan tijdens een vrijblijvend consult antwoord geven op al je vragen.

Boek jouw afspraak

Bovenooglidcorrectie

€900,-

 • Duur: 45 minuten
 • Consult
 • Ingreep beide ogen
 • Controles
 • Aftercare pakket
Behandeling boeken

Uitgelichte vraag

Ik wil mijn huid verbeteren, welke behandeling moet ik kiezen?

Bekijk alle vragen
Amanda Wesseling geeft antwoord.

Om samen met jou te werken aan een mooie huid adviseer ik allereerst een Meet & Treat. Tijdens deze kennismakingsbehandeling analyseer ik je huid uitgebreid en bespreken we jouw wensen. Vervolgens krijg je een gezichtsbehandeling afgestemd op jouw huidconditie. We maken samen een behandelplan en ik geef je een productadvies voor thuis. De eerste stap naar jouw droomhuid is gezet!

Uitgelichte vraag

Is Profhilo® veilig?

Bekijk alle vragen
drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Profhilo® bestaat uit een pure vorm van hyaluronzuur welke van nature in het lichaam voorkomt. Profhilo® is daardoor heel veilig. Het product wordt bovendien al jaren op grote schaal gebruikt en er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Uitgelichte vraag

Wat doet de SkinPen?

Bekijk alle vragen
Amanda Wesseling geeft antwoord.

De SkinPen maakt minuscuul kleine microkanaaltjes tot in de diepere huidlaag (de dermis). Door de mogelijkheid om op verschillende dieptes te werken kan zelfs stug littekenweefsel heel mooi behandeld worden. Maar ook de meest gevoelige huid is geschikt voor een SkinPen behandeling. In de dermis wordt het eigen huidherstellend vermogen in gang gezet waardoor collageen en elastine aan worden gemaakt. Dit is precies wat er nodig is voor een strakke, stevige en jeugdige huid.

Uitgelichte vraag

Hoelang houdt het effect met fillers aan?

Bekijk alle vragen
Drs. Raymond de Zeeuw geeft antwoord.

Het effect van een injectable behandeling houdt circa 10 tot 18 maanden aan. De duurzaamheid is onder andere afhankelijk van de gekozen injectable, plaats van injectie, huidtype, leeftijd en leefstijl.