Ooglidcorrectie

Een vermoeide, of sombere uitstraling, slecht zicht, traanogen. Het zijn maar enkele voorbeelden waar je last van kunt hebben als je hangende oogleden hebt. Het wordt vaak veroorzaakt door een slappe huid, of puffy ogen. Komt dit je bekend voor? Dan is een ooglidcorrectie een geschikte oplossing voor jouw klachten. Onze artsen hebben jarenlange ervaring in het corrigeren van de oogleden en geven jou altijd een advies op maat. Er wordt tijdens een consult gekeken naar jouw ogen en specifieke probleem. Op basis daarvan krijg je een passend advies, zodat het mooiste en meest natuurlijke resultaat behaald wordt.

Veelgehoorde klachten

Veel mensen blijven lang rondlopen met klachten, waaronder:

 • Slecht zicht, vaak het gezicht moeten draaien om goed te kunnen zien.
 • Verdrietige, sombere blik.
 • Vermoeide uitstraling.
 • Een zwaar gevoel.
 • Verschuiven van lenzen.
 • Traanogen / smetklachten.

Er zijn verschillende oorzaken voor deze klachten:

 • Puffy ogen.
 • Slappe / frommelige huid.
 • Vetpockets bij de ogen.

Puffy ogen

De zogenoemde ‘puffy’ ogen ontstaan veelal door een slechte lymfedrainage, waardoor er meer vocht ophoopt rond de ogen. De zijkant van het oog hangt en de arcadeboog boven het oog is nooit zichtbaar geweest. Dit komt vaak voor bij jongere mensen. Het is te adviseren om hier op tijd iets aan te laten doen, zodat het resultaat van de ingreep niet erg opvalt.

Slappe / frommelige huid

Een slappe, of frommelige huid ontstaat door het verslappen van de huid als gevolg van huidveroudering.  In de meeste gevallen was de arcadeboog vóór de verslapping van de huid altijd zichtbaar. Door huidveroudering is dat niet meer het geval, waardoor bijvoorbeeld make-up nu wel vlekt.

Vetpockets bij de ogen

Er kunnen vetpockets zichtbaar zijn onder het oog, aan de binnenkant van het oog of op de bovenogen waardoor het lijkt of men vermoeid is. Er ontstaat een bolling wat onder het oog bijvoorbeeld lijkt op een wal. Op onderstaande foto is een voorbeeld te zien van een vetpocket aan de binnenkant van het oog.

Stand van de wenkbrauwen

In sommige gevallen is een ooglidcorrectie nog een brug te ver en is de oorzaak van hangende oogleden de stand van de wenkbrauwen. In dit geval is een rimpelbehandeling een eenvoudige oplossing om een ooglidcorrectie nog wat jaren uit te stellen. Onze artsen hebben jarenlange ervaring en kijken tijdens een consultgesprek altijd naar jouw ogen en jouw specifieke probleem. Op basis daarvan krijg je een passend advies, zodat we altijd streven naar het mooiste resultaat.

Onderooglidcorrectie

Een veelgehoorde klacht zijn wallen onder de ogen. Wallen kunnen het gevolg zijn van een slapper wordende huid onder de ogen, maar ook van vetophoping onder het oog. Een onderooglidcorrectie kan hiervoor uitkomst bieden. Er wordt net onder de wimpers een sneetje gemaakt, waardoor je er geen zichtbaar litteken aan over houdt. Het overschot aan vetweefsel, of wat overtollige huid wordt verwijderd.

Een ooglidcorrectie corrigeert geen donkere kringen onder de ogen. Hiervoor is een filler behandeling een geschikte optie.

Specialisten in ooglidcorrecties

Een ooglidcorrectie is bij Laurium klinieken één van de meest uitgevoerde behandelingen. Wij besteden veel aandacht ten behoeve van jouw privacy, comfort en nazorg. Het consult, de behandeling en de nacontrole wordt overigens altijd door dezelfde arts gedaan. Hierdoor heb je dus één vertrouwelijk aanspreekpunt! Uniek bij Laurium klinieken is dat je na de behandeling kunt bijkomen in onze relaxruimte. Hier kun je in volledige privacy bijkomen en word je verzorgd door onze gastvrouw.

Voordelen ooglidcorrectie bij Laurium klinieken

 • Ruime en sfeervolle ontvangstruimte met gratis WIFI.
 • Arts voert het gehele proces uit (consult, behandeling én nazorg).
 • Een boven- en onderooglidcorrectie worden in 1 ingreep gedaan.
 • Bijkomen in een relaxruimte met volledige privacy.
 • Goodiebag met verzorgingsproducten ter bevordering van uw herstel.
 • Gratis voor de deur parkeren.

Resultaten

 

 

Gratis vrijblijvend consult

Onze arts kan tijdens een vrijblijvend consult antwoord geven op al je vragen.

Boek jouw afspraak

Ooglidcorrectie

v.a. €800,-

 • Consult
 • Ingreep beide ogen
 • Controles
 • Goodiebag
Behandeling boeken

Uitgelichte vraag

Is de ingreep van een ooglidcorrectie pijnlijk?

Bekijk alle vragen
drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Je kunt een lichte druk of beweging voelen, maar geen pijn. De lichte zwelling na de behandeling kan wel gevoelig zijn. Dit kun je tegengaan door je ogen goed te koelen en het innemen van een paracetamol.

Uitgelichte vraag

Wat is een chemische peeling?

Bekijk alle vragen
Xandra Wisselink geeft antwoord.

De naam ‘chemische’ peeling roept onbedoeld vaak angst op bij patiënten. De behandeling heeft deze naam echter te danken aan het effect wat een peeling bereikt, namelijk een chemisch proces in de huid bewerkstelligen. Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals, melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Het zijn dus geen ‘enge’ chemische stoffen die op de huid aangebracht worden.

Uitgelichte vraag

Kan ik tijdens een ooglidcorrectie ingreep zien wat de arts doet?

Bekijk alle vragen
drs leanne wong Drs. Leanne Wong geeft antwoord.

Nee, tijdens de ingreep kun je niet zien wat de arts doet. Het ooglid bestaat uit meerdere huidlagen. Tijdens een ooglidcorrectie wordt slechts een overschot van de bovenste, oppervlakkige huidlaag weggehaald. Hierdoor komt het oog niet ‘bloot’ te liggen en ontstaat er geen ‘spleet’ waar doorheen gekeken kan worden. De onderste huidlagen blijven het oog bedekken, waardoor je niet mee kunt kijken tijdens de ingreep.

Uitgelichte vraag

Wat zijn fillers?

Bekijk alle vragen
drs cynthia hawi Drs. Cynthia Hawi geeft antwoord.

Injectables, fillers of rimpelvullers zijn producten die met een injectienaald in de huid worden gespoten om rimpels / fijne lijntjes te reduceren of om de contouren van uw gezicht te verbeteren. De Teosyal fillers die wij gebruiken in Laurium Klinieken komen uit Zwitserland en zijn van de allerhoogste kwaliteit.