Behandelplan droge huid

08-04-2020

Ervaar je een droge huid, heb je last van schilfertjes of een trekkerig gevoel? Dit kan voorkomen in alle seizoenen en kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan de droge lucht in huid door de verwarming, of een trekkerig gevoel door overmatig zonlicht in de zomer. In onze klinieken hebben wij hier heerlijke behandelingen voor. De behandeling in huis halen en er een thuisbehandeling van maken? Lees hieronder hoe!

Stap 1: Reiniger

Reinig de huid met de Foaming Cleanser van SUZANOBAGIMD. Deze reiniger schuimt licht en ruikt heerlijk! De Foaming Cleanser is geschikt voor de droge huid, omdat deze lijn hypo-allergeen is. Dit betekent dat de producten vrij zijn van synthetische kleurstoffen, parfum en parabenen. Bij een droge huid zijn dit ingrediënten die je liever wilt mijden. Breng 2 pompjes aan op een vochtig gelaat en masseer de Foaming Cleanser in. Spoel af met lauwwarm water en dep de huid droog met een schone handdoek of sponsjes.

Stap 2: Toner  

Breng de PH-waarde van jouw huid weer in balans met de Balancing Toner van SUZANOBAGIMD. De PH-waarde geeft de zuurtegraad van jouw huid weer. Normaliter bedraagt deze een PH-waarde van 4,5 en 5,5. Bij een droge huid is deze PH-waarde hoger. Een huid met een hoge PH-waarde is niet alleen droger, maar ook dof, sneller geïrriteerd en minder bescherm tegen schade en verouderingsprocessen. Het is dus heel belangrijk om de PH-waarde weer in balans te brengen. De Balancing Toner breng je aan met 2 pompjes op een watje. Masseer het product in tot de Toner goed is opgenomen door de huid.

Stap 3: Serum

Nu jouw huid gereinigd is en de PH-waarde weer in balans is, is het tijd om de huid te voeden en te versterken. Het eerste product dat wij hiervoor gebruiken is het Daily Hydro Drops serum. Dit product bevat 2 oliën en het populaire ingrediënt niacinamide (vitamine B3) om de huidbarrière te versterken. Abessijn en Hibiscus olie zorgen voor een hydratatie van de huid. Breng 1 pompje Daily Hydro Drops gelijkmatig aan over je gezicht en masseer het product goed in, zodat de bolletjes opengaan en de ingrediënten opgenomen kunnen worden door je huid.

Stap 4: Dagcrème

Een droge huid is gebaat bij extra hydratatie en kalmerende ingrediënten. Hiervoor gebruik je de Obagi Hydrate Luxe. Avocado olie, mango boter en Shea boter zorgen voor een kalmerende en optimaal gevoede huid. De Hydate Luxe is geformuleerd om alle huidlagen intens te hydrateren en peptiden verstevigen de huid. Ideaal om aan te brengen als masker of als nachtcrème. Bedek jouw huid met een dikke laag Hydrate Luxe en laat 10 minuten inwerken. Verwijder de resten van het masker met een lauwwarme doek / sponsjes, of masseer het masker verder in.

Stap 5: Extra hydratatie

Heeft jouw huid nog behoefte aan extra hydratatie? Breng dan de Obagi Hydrate Facial Moisturizer aan. Een 3D matrix-technologie zorgt ervoor dat de huid in alle lagen vocht vasthoudt voor maar liefst 8 uur. Ideaal om aan te brengen als dagcrème. Breng 1 pompje Obagi Hydrate Facial Moisturizer gelijkmatig aan en masseer het product in. Heb je ook last van droge handen? Breng dan 2 pompjes Obagi Hydrate Facial Moisturizer aan op je handen voor het slapengaan en masseer goed in. Je zult wakker worden met heerlijk zachte handen!

Uitgelichte vraag

Ik wil mijn huid verbeteren, welke behandeling moet ik kiezen?

Bekijk alle vragen
Amanda Wesseling geeft antwoord.

Om samen met jou te werken aan een mooie huid adviseer ik allereerst een Meet & Treat. Tijdens deze kennismakingsbehandeling analyseer ik je huid uitgebreid en bespreken we jouw wensen. Vervolgens krijg je een gezichtsbehandeling afgestemd op jouw huidconditie. We maken samen een behandelplan en ik geef je een productadvies voor thuis. De eerste stap naar jouw droomhuid is gezet!

Uitgelichte vraag

Is Profhilo® veilig?

Bekijk alle vragen
drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Profhilo® bestaat uit een pure vorm van hyaluronzuur welke van nature in het lichaam voorkomt. Profhilo® is daardoor heel veilig. Het product wordt bovendien al jaren op grote schaal gebruikt en er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Uitgelichte vraag

Wat doet de SkinPen?

Bekijk alle vragen
Amanda Wesseling geeft antwoord.

De SkinPen maakt minuscuul kleine microkanaaltjes tot in de diepere huidlaag (de dermis). Door de mogelijkheid om op verschillende dieptes te werken kan zelfs stug littekenweefsel heel mooi behandeld worden. Maar ook de meest gevoelige huid is geschikt voor een SkinPen behandeling. In de dermis wordt het eigen huidherstellend vermogen in gang gezet waardoor collageen en elastine aan worden gemaakt. Dit is precies wat er nodig is voor een strakke, stevige en jeugdige huid.

Uitgelichte vraag

Hoelang houdt het effect met fillers aan?

Bekijk alle vragen
Drs. Raymond de Zeeuw geeft antwoord.

Het effect van een injectable behandeling houdt circa 10 tot 18 maanden aan. De duurzaamheid is onder andere afhankelijk van de gekozen injectable, plaats van injectie, huidtype, leeftijd en leefstijl.