Update: Wij zijn weer open!

07-05-2020

Wij zijn weer open!

Je bent weer van harte welkom voor jouw favoriete behandeling.

Het RIVM en het landelijke Outbreak Management Team (OMT) geven groen licht om op veilige wijze de cosmetische, en de huid behandelingen te hervatten. Laurium Klinieken volgt hiermee de RIVM- en OMT-richtlijnen op om reguliere zorg weer langzaam op te starten, als ook de adviezen en standpunten in deze van onze wetenschappelijke vereniging (NVCG).

Artsen van Laurium Klinieken behoren tot de contactberoepen en hebben een uitzonderlijke kennis van infectiepreventie. Zij zijn opgeleid om infectiepreventiemaatregelen te begrijpen en na te leven. Je bent bij ons dus in goede en veilige handen.

De beschermende maatregelen en richtlijnen over de handelswijze van artsen en personeelsleden van Laurium Klinieken worden hieronder toegelicht. Laurium houdt zich strikt aan de maatregelen en wij vragen onze cliënten de regels zorgvuldig na te leven.

Laurium artsen en personeel

  • De bekende maatregel geldt nog steeds. Het “geen hand schudden beleid” in de klinieken blijft van kracht, we begroeten jou met een glimlach.
  • Er wordt zoveel mogelijk op afspraak gewerkt. We vragen cliënten niet zonder afspraak binnen te lopen.
  • Medisch specialisten en ondersteunend medisch personeel zijn opgeleid om infectiepreventiemaatregelen te begrijpen en na te leven.
  • In wandelgangen en personeelsruimtes houden alle medisch specialisten en medewerkers 1,5 meter afstand tot patiënten en tot elkaar.
  • Alleen gezonde Laurium artsen en medewerkers, zonder klachten van hoesten, neusverkoudheid, keelpijn en/of koorts en zonder andere personen met vergelijkbare klachten in de thuisomgeving, werken in de kliniek en met de cliënten. Voor aanvang van iedere werkdag wordt dit uitgevraagd.
  • Voor en na het contact met de cliënt wordt handhygiëne toegepast door het wassen van de handen met zeep en door het gebruik van handalcohol.
  • Behandelaren dragen handschoenen en mondmaskers tijdens elke behandeling. Handschoenen worden direct na de behandeling uitgetrokken en hierna wordt handhygiëne uitgevoerd, voordat de omgeving verder wordt aangeraakt.
  • De cliënt wordt gevraagd alleen te komen. Begeleiders worden in principe niet toegelaten in de kliniek, zij moeten buiten (in de auto) wachten.

Afspraak maken

  • Cliënten die telefonisch of online een afspraak maken krijgen standaard de belangrijke vraag “Heeft u last van koorts, hoesten, neusverkoudheid en of keelpijn of heeft iemand met wie u in een huis woont deze verschijnselen? Indien dit niet het geval is kan de afspraak worden ingepland. Wanneer dit wel het geval is, kan er helaas geen afspraak worden gepland.” Er kan pas een afspraak worden gemaakt op het moment dat er sprake is van herstel van (ziekte)verschijnselen; cliënt moet tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.
  • Cliënten die online een afspraak maken, worden ingelicht via de bevestigingsmail.

Uitgelichte vraag

Is de ingreep van een ooglidcorrectie pijnlijk?

Bekijk alle vragen
drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Je kunt een lichte druk of beweging voelen, maar geen pijn. De lichte zwelling na de behandeling kan wel gevoelig zijn. Dit kun je tegengaan door je ogen goed te koelen en het innemen van een paracetamol.

Uitgelichte vraag

Wat is een chemische peeling?

Bekijk alle vragen
Xandra Wisselink geeft antwoord.

De naam ‘chemische’ peeling roept onbedoeld vaak angst op bij patiënten. De behandeling heeft deze naam echter te danken aan het effect wat een peeling bereikt, namelijk een chemisch proces in de huid bewerkstelligen. Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals, melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Het zijn dus geen ‘enge’ chemische stoffen die op de huid aangebracht worden.

Uitgelichte vraag

Kan ik tijdens een ooglidcorrectie ingreep zien wat de arts doet?

Bekijk alle vragen
drs leanne wong Drs. Leanne Wong geeft antwoord.

Nee, tijdens de ingreep kun je niet zien wat de arts doet. Het ooglid bestaat uit meerdere huidlagen. Tijdens een ooglidcorrectie wordt slechts een overschot van de bovenste, oppervlakkige huidlaag weggehaald. Hierdoor komt het oog niet ‘bloot’ te liggen en ontstaat er geen ‘spleet’ waar doorheen gekeken kan worden. De onderste huidlagen blijven het oog bedekken, waardoor je niet mee kunt kijken tijdens de ingreep.

Uitgelichte vraag

Wat zijn fillers?

Bekijk alle vragen
drs cynthia hawi Drs. Cynthia Hawi geeft antwoord.

Injectables, fillers of rimpelvullers zijn producten die met een injectienaald in de huid worden gespoten om rimpels / fijne lijntjes te reduceren of om de contouren van uw gezicht te verbeteren. De Teosyal fillers die wij gebruiken in Laurium Klinieken komen uit Zwitserland en zijn van de allerhoogste kwaliteit.