Faq

Ik wil mijn huid verbeteren, welke behandeling moet ik kiezen?

Amanda Wesseling geeft antwoord.

Om samen met jou te werken aan een mooie huid adviseer ik allereerst een Meet & Treat. Tijdens deze kennismakingsbehandeling analyseer ik je huid uitgebreid en bespreken we jouw wensen. Vervolgens krijg je een gezichtsbehandeling afgestemd op jouw huidconditie. We maken samen een behandelplan en ik geef je een productadvies voor thuis. De eerste stap naar jouw droomhuid is gezet!

Wat doet de SkinPen?

Amanda Wesseling geeft antwoord.

De SkinPen maakt minuscuul kleine microkanaaltjes tot in de diepere huidlaag (de dermis). Door de mogelijkheid om op verschillende dieptes te werken kan zelfs stug littekenweefsel heel mooi behandeld worden. Maar ook de meest gevoelige huid is geschikt voor een SkinPen behandeling. In de dermis wordt het eigen huidherstellend vermogen in gang gezet waardoor collageen en elastine aan worden gemaakt. Dit is precies wat er nodig is voor een strakke, stevige en jeugdige huid.

Is Profhilo® veilig?

drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Profhilo® bestaat uit een pure vorm van hyaluronzuur welke van nature in het lichaam voorkomt. Profhilo® is daardoor heel veilig. Het product wordt bovendien al jaren op grote schaal gebruikt en er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Is Profhilo® een filler?

drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Profhilo® is geen filler. Het is een geheel nieuwe vorm van hyaluronzuur met eigen kenmerken. Bovendien vult het product geen rimpels op, maar stimuleert het de huid om collageen en elastine aan te maken waardoor de huid verstevigt.

Wat is een chemische peeling?

Xandra Wisselink geeft antwoord.

De naam ‘chemische’ peeling roept onbedoeld vaak angst op bij patiënten. De behandeling heeft deze naam echter te danken aan het effect wat een peeling bereikt, namelijk een chemisch proces in de huid bewerkstelligen. Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals, melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Het zijn dus geen ‘enge’ chemische stoffen die op de huid aangebracht worden.

Is thuisverzorging na een skincare behandeling nodig?

Xandra Wisselink geeft antwoord.

Het thuisgebruik van huidverzorgingsproducten gericht op jouw huidconditie en huidtype is zeker belangrijk! De producten zorgen er mede voor dat jouw huid in optimale conditie wordt gebracht en ook blijft. Dit behoud en verbetert de resultaten van jouw behandelingen bij ons in de kliniek. De verzorgingsproducten die ik jou adviseer voor thuisgebruik bestaan uit een hoge concentraties werkstoffen. In tegenstelling tot verzorgingsproducten van de drogist en apotheek, werken deze stoffen dieper in je huidlagen. Hierdoor zal je huid echt verbeteren. Al onze huidverzorgingsproducten zijn verkrijgbaar in onze kliniek en via onze webshop.

Is de SkinPen - CIT behandeling veilig?

Xandra Wisselink geeft antwoord.

De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. Voor het behalen van het FDA keurmerk heeft de SkinPen 90 validatietesten moeten doorstaan! De SkinPen is niet alleen ontwikkeld in Amerika, maar wordt ook geproduceerd in de USA. Het heeft naast een FDA goedkeuring tevens een medisch CE keurmerk klasse II en een ISO13485 certificaat. De SkinPen – CIT behandeling is dus zeker veilig!

Wat zijn fillers?

Injectables, fillers of rimpelvullers zijn producten die met een injectienaald in de huid worden gespoten om rimpels / fijne lijntjes te reduceren of om de contouren van uw gezicht te verbeteren. De Teosyal fillers die wij gebruiken in Laurium Klinieken komen uit Zwitserland en zijn van de allerhoogste kwaliteit.

Zijn Teosyal fillers veilig?

Ja, de fillers van het Zwitserse Teosyal zijn absoluut veilig. Teosyal bestaat uit een heldere, niet-dierlijke, biologisch afbreekbare gel op basis van hyaluronzuur, een substantie die van nature in de huid voorkomt. Het lichaam zal uiteindelijk op natuurlijke wijze de gel afbreken. De fillers hebben zelfs een FDA goedkeuring, dit is het hoogst haalbare op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid.

Hoelang houdt het effect met fillers aan?

Drs. Raymond de Zeeuw geeft antwoord.

Het effect van een injectable behandeling houdt circa 10 tot 18 maanden aan. De duurzaamheid is onder andere afhankelijk van de gekozen injectable, plaats van injectie, huidtype, leeftijd en leefstijl.

Wat is Botox?

De merknaam BOTOX® is afgeleid van de werkzame stof Botuline Toxine A. Dit is een natuurlijk voorkomend eiwit van een bacterie. Deze voorkomt in bepaalde mate de zenuwprikkel naar de spieren waardoor deze ontspannen. De rimpels worden hierdoor niet of minder zichtbaar en kunnen bovendien niet dieper worden.

Laurium klinieken doet geen concessies aan kwaliteit en gebruikt het echte merk BOTOX®. Dus geen Botuline Toxine van bijvoorbeeld Azzalure of Bocouture. Het is gewoon geen BOTOX® zonder de ®.

Is botox veilig?

Drs. Raymond de Zeeuw geeft antwoord.

Ja, botuline toxine van het merk BOTOX® is absoluut veilig. Het is één van de meest onderzochte medicijnen en wordt al meer dan 40 jaar gebruikt in de medische sector. De lange termijn effecten zijn dus bekend. Het is wel belangrijk dat je de behandeling laat uitvoeren door deskundige artsen in een betrouwbare praktijk.

Wat is het verschil tussen botox en fillers?

drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Botox wordt gebruikt om de spieractiviteit in het gezicht te verminderen. Deze rimpelbehandeling is dan ook alleen geschikt voor rimpels veroorzaakt door overmatig gebruik van de spieren. Voorbeelden zijn: kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels en fronsrimpels. Een filler behandeling is geschikt om volumeverlies in het gezicht te herstellen, of om diepe lijnen in het gezicht op te vullen. Voorbeelden hiervan zijn: wanglijnen, neus-lippenplooi, mondhoeken, maar ook contourvorming van de kaak en/of jukbenen.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door de verzekeraar?

Wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars. Dit heeft als voordeel dat wij de tijd voor je kunnen nemen en geen productiedruk hebben vanuit de verzekeraar. Onze behandelingen zijn hierdoor altijd op maat afgestemd, waardoor het meest natuurlijke resultaat behaald wordt

Hoelang blijft het resultaat van een ooglidcorrectie zichtbaar?

Gemiddeld blijft het resultaat vijf tot vijftien jaar zichtbaar. Het hangt af van het natuurlijke verouderingsproces, dat helaas ook na de behandeling doorgaat. Erfelijke factoren, roken, drinken en overmatig zonlicht zijn van invloed op het huidverouderingsproces.

Is het litteken van de behandeling erg zichtbaar?

jan de jong laurium klinieken Drs. Jan de Jong geeft antwoord.

Vlak voor de ooglidcorrectie wordt het huiddeel afgetekend dat weggenomen moet worden. Tijdens de correctie wordt een snee in de plooi van het ooglid gemaakt. Hierdoor kan het huidoverschot weggehaald worden. Het grootste deel van het litteken komt in de natuurlijke plooi van het ooglid te liggen. Het litteken is dus nauwelijks zichtbaar.

Kan ik tijdens een ooglidcorrectie ingreep zien wat de arts doet?

Nee, tijdens de ingreep kun je niet zien wat de arts doet. Het ooglid bestaat uit meerdere huidlagen. Tijdens een ooglidcorrectie wordt slechts een overschot van de bovenste, oppervlakkige huidlaag weggehaald. Hierdoor komt het oog niet ‘bloot’ te liggen en ontstaat er geen ‘spleet’ waar doorheen gekeken kan worden. De onderste huidlagen blijven het oog bedekken, waardoor je niet mee kunt kijken tijdens de ingreep.

Is de ingreep van een ooglidcorrectie pijnlijk?

drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Je kunt een lichte druk of beweging voelen, maar geen pijn. De lichte zwelling na de behandeling kan wel gevoelig zijn. Dit kun je tegengaan door je ogen goed te koelen en het innemen van een paracetamol.