Fillers en COVID-vaccins

01-06-2021

Wij informeren je graag over mogelijke bijwerkingen door COVID-vaccins bij mensen met fillers.

COVID-vaccins

Cosmetisch artsen, dermatologen en plastisch chirurgen zijn bekend met het feit dat vaccinaties bijwerkingen kunnen geven (of allergische reacties kunnen veroorzaken) bij mensen die met fillers zijn behandeld. Te denken valt aan verdikkingen en roodheid ter plaatse van de ingespoten filler. Deze reactie komt doordat het immuunsysteem actiever is geworden door de vaccinatie, waardoor het immuunsysteem reageert tegen het lichaamsvreemde materiaal, de filler.

Het advies van de Amerikaanse autoriteiten aan artsen is om geen filler behandelingen uit te voeren in de 2 weken volgend op de COVID vaccinatie. Hierdoor vermindert de kans op het krijgen van een ontstekingsreactie als gevolg van de verhoogde immuunrespons. Het lijkt verstandig om hieraan toe te voegen dat cliënten ook de twee weken voorafgaand aan een vaccinatie beter geen filler behandeling kunnen ondergaan. We zullen je hier in jouw consult gesprek uitgebreid over informeren.

De risico’s van een besmetting met het COVID-19 virus zijn natuurlijk veel groter dan de reactie op het vaccin bij mensen die behandeld zijn met fillers.

Bronnen

“Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee Meeting; FDA Briefing Document for Moderna COVID-19 Vaccine.” U.S. Food and Drug Administration, 17 Dec. 2020

“Facial Fillers and COVID-19 Vaccine.” 

Uitgelichte vraag

Ik wil mijn huid verbeteren, welke behandeling moet ik kiezen?

Bekijk alle vragen
Amanda Wesseling geeft antwoord.

Om samen met jou te werken aan een mooie huid adviseer ik allereerst een Meet & Treat. Tijdens deze kennismakingsbehandeling analyseer ik je huid uitgebreid en bespreken we jouw wensen. Vervolgens krijg je een gezichtsbehandeling afgestemd op jouw huidconditie. We maken samen een behandelplan en ik geef je een productadvies voor thuis. De eerste stap naar jouw droomhuid is gezet!

Uitgelichte vraag

Is Profhilo® veilig?

Bekijk alle vragen
drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Profhilo® bestaat uit een pure vorm van hyaluronzuur welke van nature in het lichaam voorkomt. Profhilo® is daardoor heel veilig. Het product wordt bovendien al jaren op grote schaal gebruikt en er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Uitgelichte vraag

Wat doet de SkinPen?

Bekijk alle vragen
Amanda Wesseling geeft antwoord.

De SkinPen maakt minuscuul kleine microkanaaltjes tot in de diepere huidlaag (de dermis). Door de mogelijkheid om op verschillende dieptes te werken kan zelfs stug littekenweefsel heel mooi behandeld worden. Maar ook de meest gevoelige huid is geschikt voor een SkinPen behandeling. In de dermis wordt het eigen huidherstellend vermogen in gang gezet waardoor collageen en elastine aan worden gemaakt. Dit is precies wat er nodig is voor een strakke, stevige en jeugdige huid.

Uitgelichte vraag

Hoelang houdt het effect met fillers aan?

Bekijk alle vragen
Drs. Raymond de Zeeuw geeft antwoord.

Het effect van een injectable behandeling houdt circa 10 tot 18 maanden aan. De duurzaamheid is onder andere afhankelijk van de gekozen injectable, plaats van injectie, huidtype, leeftijd en leefstijl.