Kwaliteitsgarantie

De kwaliteitsnorm van Laurium Klinieken ligt zeer hoog. Wij werken enkel met zeer ervaren artsen en gebruiken alleen A-merken. Bovendien volgen we de ontwikkelingen in de markt op de voet en worden zo veel mogelijk cursussen, workshops en congressen in binnen- en buitenland gevolgd.

Heb je een klacht?

Bij Laurium Klinieken nemen we zorg serieus. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn en wij doen daar ons uiterste best voor. Ondanks onze aandacht en inzet kan het gebeuren dat je niet tevreden bent. Je kunt dan een klacht indienen. Je kunt er op rekenen dat wij jouw klacht serieus nemen en dat wij alles zullen doen om samen tot een oplossing te komen. Ook helpt jouw klacht ons om onze dienstverlening te verbeteren.

Wat kun je doen?

Je kunt jouw klacht per email sturen naar info@klinieklaurium.nl. Omschrijf alsjeblieft zo precies mogelijk jouw klacht en op welke behandeling(en), locatie en tijd(en) deze betrekking heeft. Wij nemen dan binnen 3 werkdagen contact met je op en doen ons uiterste best om de klacht naar tevredenheid op te lossen.

Geschillencommissie

Als je er met ons om wat voor reden dan ook niet uit komt dan kun je je wenden tot De Geschillencommissie. De Geschillencommissie is een onafhankelijke organisatie die jouw klacht met de grootst mogelijke zorg behandelt en je verder begeleidt in het proces. Meer informatie vind je op www.degeschillencommissie.nl.