(Acne) littekens

Acne komt voor bij meer dan 90% van de pubers en adolescenten en kan bij meer dan 10 % van de gevallen voortduren tot aan de volwassen leeftijd. Acne is een heel vervelend huidprobleem. Wanneer acne flink ontstoken is geweest, kan het na genezing zichtbare littekens achterlaten. Deze littekens zijn vaak ernstiger wanneer acne te laat, of niet goed is behandeld.

Hoe ontstaan littekens door acne?

Hoe ernstiger en hoe langer de ontstekingen bij acne verlopen, hoe groter de kans is op littekenvorming. Deze ontstekingen leiden niet alleen tot schade aan de talgklieren maar ook aan belangrijke onderdelen in het bindweefsel van de huid, zoals collageen, elastine, bindweefselcellen en bloedvaatjes. Nadat de ontsteking genezen is wordt het normale bindweefsel vervangen door stug weefsel wat zich uit in een litteken. Het is dus zeer belangrijk om tijdig te starten met een passende behandeling.

Hoe kunnen wij (acne) littekens behandelen?

Heb je last van (acne) littekens? In onze kliniek hebben wij effectieve behandelingen om deze te behandelen!

SkinPen – medische microneedling

De meest effectieve behandeling is medisch microneedlen met de SkinPen. Medische microneedling is een zeer effectieve en wetenschappelijk bewezen behandelmethode die wordt ingezet bij onder andere het behandelen van (acne) littekens en pigmentvlekjes. De huid wordt in de diepte vernieuwd en collageen en elastine worden aangemaakt waardoor de huid dikker, steviger en egaler wordt. Littekens worden minder zichtbaar. De SkinPen is wereldwijd als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acne littekens. Meer informatie over microneedling.

Obagi Medical huidverzorging

In aanvulling op een SkinPen behandeling kunnen producten van Obagi Medical voor thuis gebruikt worden. Deze producten bevorderen het resultaat van de behandeling. De producten uit de volgende Obagi Medical systemen kunnen hiervoor geschikt zijn: Nu Derm systeem (werkt vooral op de pigmentvorming bij littekens), Obagi360 en ClenziDerm (reiniger en toner).


ClenziDerm systeem.

Afspraak maken?

Wil je werken aan jouw (acne) littekens? Maak eenvoudig een afspraak voor jouw behandeling via ons online boekingssysteem. Uiteraard kun je ook bellen met onze klinieken op het centrale nummer 088 – 015 91 00.

Uitgelichte vraag

Ik wil mijn huid verbeteren, welke behandeling moet ik kiezen?

Bekijk alle vragen
Amanda Wesseling geeft antwoord.

Om samen met jou te werken aan een mooie huid adviseer ik allereerst een Meet & Treat. Tijdens deze kennismakingsbehandeling analyseer ik je huid uitgebreid en bespreken we jouw wensen. Vervolgens krijg je een gezichtsbehandeling afgestemd op jouw huidconditie. We maken samen een behandelplan en ik geef je een productadvies voor thuis. De eerste stap naar jouw droomhuid is gezet!

Uitgelichte vraag

Is Profhilo® veilig?

Bekijk alle vragen
drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Profhilo® bestaat uit een pure vorm van hyaluronzuur welke van nature in het lichaam voorkomt. Profhilo® is daardoor heel veilig. Het product wordt bovendien al jaren op grote schaal gebruikt en er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Uitgelichte vraag

Wat doet de SkinPen?

Bekijk alle vragen
Amanda Wesseling geeft antwoord.

De SkinPen maakt minuscuul kleine microkanaaltjes tot in de diepere huidlaag (de dermis). Door de mogelijkheid om op verschillende dieptes te werken kan zelfs stug littekenweefsel heel mooi behandeld worden. Maar ook de meest gevoelige huid is geschikt voor een SkinPen behandeling. In de dermis wordt het eigen huidherstellend vermogen in gang gezet waardoor collageen en elastine aan worden gemaakt. Dit is precies wat er nodig is voor een strakke, stevige en jeugdige huid.

Uitgelichte vraag

Hoelang houdt het effect met fillers aan?

Bekijk alle vragen
Drs. Raymond de Zeeuw geeft antwoord.

Het effect van een injectable behandeling houdt circa 10 tot 18 maanden aan. De duurzaamheid is onder andere afhankelijk van de gekozen injectable, plaats van injectie, huidtype, leeftijd en leefstijl.