(Acne) littekens

Acne komt voor bij meer dan 90% van de pubers en adolescenten en kan bij meer dan 10 % van de gevallen voortduren tot aan de volwassen leeftijd. Acne is een heel vervelend huidprobleem. Wanneer acne flink ontstoken is geweest, kan het na genezing zichtbare littekens achterlaten. Deze littekens zijn vaak ernstiger wanneer acne te laat, of niet goed is behandeld.

Hoe ontstaan littekens door acne?

Hoe ernstiger en hoe langer de ontstekingen bij acne verlopen, hoe groter de kans is op littekenvorming. Deze ontstekingen leiden niet alleen tot schade aan de talgklieren maar ook aan belangrijke onderdelen in het bindweefsel van de huid, zoals collageen, elastine, bindweefselcellen en bloedvaatjes. Nadat de ontsteking genezen is wordt het normale bindweefsel vervangen door stug weefsel wat zich uit in een litteken. Het is dus zeer belangrijk om tijdig te starten met een passende behandeling.

Hoe kunnen wij (acne) littekens behandelen?

Heb je last van (acne) littekens? In onze kliniek hebben wij effectieve behandelingen om deze te behandelen!

SkinPen – microneedling

De meest effectieve behandeling is medisch microneedlen met de SkinPen. Medische microneedling is een zeer effectieve en wetenschappelijk bewezen behandelmethode die wordt ingezet bij onder andere het behandelen van (acne) littekens en pigmentvlekjes. De huid wordt in de diepte vernieuwd en collageen en elastine worden aangemaakt waardoor de huid dikker, steviger en egaler wordt. Littekens worden minder zichtbaar. De SkinPen is wereldwijd als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acne littekens. Meer informatie over microneedling.

Obagi Blue Peel Radiance

De Blue Peel Radiance peeling zorgt voor exfoliatie van de huid, waardoor dode huidcellen afschilferen. De peeling zorgt voor een versnelde celdeling in de huid en voor het herstructureren van de epidermis, ofwel de opperhuid. Een combinatie van SkinPen behandelingen en Blue Peel Radiance peelings kunnen waanzinnig mooie resultaten behaald worden. Meer informatie over de Blue Peel Radiance.

Obagi Medical huidverzorging

In aanvulling op een SkinPen behandeling kunnen producten van Obagi Medical voor thuis gebruikt worden. Deze producten bevorderen het resultaat van de behandeling. De producten uit de volgende Obagi Medical systemen kunnen hiervoor geschikt zijn: Nu Derm systeem (werkt vooral op de pigmentvorming bij littekens), Obagi360 en ClenziDerm (reiniger en toner).


ClenziDerm systeem.

Afspraak maken?

Wil je werken aan jouw (acne) littekens? Maak eenvoudig een afspraak voor jouw behandeling via ons online boekingssysteem. Uiteraard kun je ook bellen met onze klinieken op het centrale nummer 088 – 015 91 00.

(Acne) littekens

€ 50,-

  • Meet & Treat behandeling
  • SkinPen microneedling
  • Blue Peel Radiance peeling
  • Obagi Medical thuisproducten
Behandeling boeken

Uitgelichte vraag

Is de ingreep van een ooglidcorrectie pijnlijk?

Bekijk alle vragen
drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Je kunt een lichte druk of beweging voelen, maar geen pijn. De lichte zwelling na de behandeling kan wel gevoelig zijn. Dit kun je tegengaan door je ogen goed te koelen en het innemen van een paracetamol.

Uitgelichte vraag

Wat is een chemische peeling?

Bekijk alle vragen
Xandra Wisselink geeft antwoord.

De naam ‘chemische’ peeling roept onbedoeld vaak angst op bij patiënten. De behandeling heeft deze naam echter te danken aan het effect wat een peeling bereikt, namelijk een chemisch proces in de huid bewerkstelligen. Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals, melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Het zijn dus geen ‘enge’ chemische stoffen die op de huid aangebracht worden.

Uitgelichte vraag

Kan ik tijdens een ooglidcorrectie ingreep zien wat de arts doet?

Bekijk alle vragen
drs leanne wong Drs. Leanne Wong geeft antwoord.

Nee, tijdens de ingreep kun je niet zien wat de arts doet. Het ooglid bestaat uit meerdere huidlagen. Tijdens een ooglidcorrectie wordt slechts een overschot van de bovenste, oppervlakkige huidlaag weggehaald. Hierdoor komt het oog niet ‘bloot’ te liggen en ontstaat er geen ‘spleet’ waar doorheen gekeken kan worden. De onderste huidlagen blijven het oog bedekken, waardoor je niet mee kunt kijken tijdens de ingreep.

Uitgelichte vraag

Wat zijn fillers?

Bekijk alle vragen
drs cynthia hawi Drs. Cynthia Hawi geeft antwoord.

Injectables, fillers of rimpelvullers zijn producten die met een injectienaald in de huid worden gespoten om rimpels / fijne lijntjes te reduceren of om de contouren van uw gezicht te verbeteren. De Teosyal fillers die wij gebruiken in Laurium Klinieken komen uit Zwitserland en zijn van de allerhoogste kwaliteit.