Lichaam

COMING SOON

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Een vermoeide, of sombere uitstraling, slecht zicht, traanogen. Het zijn maar enkele voorbeelden waar je last van kunt hebben als je overschot aan huid hebt van de bovenoogleden. Soms is er sprake van veel huidoverschot waardoor je blikveld beperkt wordt. Een bovenooglidcorrectie is een geschikte ingreep om deze klachten te verhelpen. Deze ingreep is één van de meest uitgevoerde behandelingen in onze klinieken. Wij besteden veel aandacht ten behoeve van jouw privacy, comfort en nazorg. Het consult, de behandeling en de nacontrole wordt overigens altijd door dezelfde arts gedaan. Hierdoor heb je dus één vertrouwelijk aanspreekpunt!

Veelgehoorde klachten

Veel mensen blijven lang rondlopen met klachten, waaronder:
  • slecht zicht, vaak het gezicht moeten draaien om goed te kunnen zien
  • verdrietige, sombere blik
  • vermoeide uitstraling
  • een zwaar gevoel
  • verschuiven van lenzen
  • traanogen / smetklachten

Er zijn verschillende oorzaken voor deze klachten:
  • puffy ogen
  • slappe / frommelige huid
  • vetpockets bij de ogen

Resultaten van bovenooglidcorrectie

Scroll naar rechts voor meer resultaten

STAP 1: CONSULT

Allereerst kom je bij ons langs voor een gratis en vrijblijvend consult. Tijdens dit consult bespreekt de cosmetisch arts KNMG met jou je wensen en wordt de behandeling besproken. Hierbij worden het te verwachten resultaat, het herstel en ook de risico's met je besproken. Er worden vragen gesteld over je medische gezondheid. 

Na de ingreep kunnen de oogleden dik, blauw / rood en gezwollen zijn. Je kunt na de ingreep altijd gewoon zien, soms een beetje troebel. Er wordt geen verband aangebracht. Over het algemeen is de ingreep weinig belastend. De littekens komen precies in de plooi van de bovenoogleden te zitten. Deze vervagen in de loop van de tijd. Na circa 1 week worden de hechtingen verwijderd. Twee weken na de ingreep zijn de meeste mensen weer goed toonbaar. Voor het uiteindelijke resultaat moet je nog wel even geduld hebben. De wond is na 6 maanden genezen en de volledige genezing van het litteken duurt 12 maanden.

Stap 3: na de behandeling

ADVIEZEN NA DE BEHANDELING

STAP 2: TIJDENS DE INGREEP

Vlak voor de ingreep maakt de cosmetisch arts op het ooglid een tekening (het operatieplan). Dit is nodig om een zo goed mogelijk resultaat van de ingreep te behalen. De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving in onze behandelkamers. De behandeling duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Er wordt een reepje huid van de bovenoogleden weggehaald. Indien noodzakelijk wordt gecombineerd met het verwijderen van teveel aan vetweefsel bij de binnenooghoek. Vervolgens wordt de huid weer gehecht en krijg je hechtpleisters op de wond.

Hoe gaat een bovenooglidcorrectie?

PRICES PRICES PRICES PRICES PRICES

Tarieven bovenooglidcorrectie

Consult

Bovenooglidcorrectie

GRATIS

beide ogen (consult, ingreep, nacontrole, aftercare pakket)

€ 900

ONLINE BOEKEN

"Ik ben van intake tot de eindcontrole vriendelijk, correct en deskundig geholpen. Al met al een prettige ervaring."

Bron: Kliniekervaringen.nl

"Van receptioniste t/m behandelaar een kliniek om aan te raden. De foto's voor en achteraf spreken boekdelen."

Bron: Kliniekervaringen.nl

"Was misschien maar een klein gebaar, maar het feit dat de arts zelf het haarnetje plaatst en boven in de behandelkamer alle voorbereidende handelingen voorafgaand aan de operatie verricht, gaf mij vertrouwen.

Bron: Kliniekervaringen.nl

Onze specialisten

dr. janneke gilden
cosmetisch arts
knmg en nvcg

DRS. BURCU GÜNDOĞDU
COSMETISCH ARTS
KNMG EN NVCG

Een bovenooglidcorrectie kost bij Laurium Klinieken € 900 en is inclusief consult, nacontrole en aftercarepakket voor een vlot herstel.

Na de bovenooglidcorrectie raden wij aan om 5-7 dagen thuis te blijven om te herstellen. Tevens worden na een week de hechtingen en pleisters pas verwijderd. Indien je een baan hebt met lichamelijk zwaar werk dan raden wij je aan langer vrij te nemen.

Je kunt na de ingreep niet zelf autorijden. Regel dus vervoer met begeleiding voor de terugreis.

Je dient de hechtpleisters te laten zitten totdat de hechtingen eruit gaan. De hechtingen worden 7 dagen na de behandeling bij ons in de kliniek verwijderd. Dit dien je niet zelf te doen.

Deze behandeling wordt uitgevoerd door onze gespecialiseerde cosmetisch artsen KNMG die hier al jarenlange ervaring mee hebben.

Vestigingen

LINSCHOTEN

ZOETERMEER

HOUTEN

Deze behandelingen zijn te boeken in de onderstaande vestigingen.

MAAK HIER JOUW AFSPRAAK

DIRECT ONLINE BOEKEN