Lichaam

COMING SOON

Acne-littekens

Acne komt voor bij meer dan 90% van de pubers en adolescenten en kan bij meer dan 10 % van de gevallen voortduren tot aan de volwassen leeftijd. Acne is een heel vervelend huidprobleem. Wanneer acne flink ontstoken is geweest, kan het na genezing zichtbare littekens achterlaten. Deze littekens zijn vaak ernstiger wanneer acne te laat, of niet goed is behandeld.

Wat zijn acne-littekens?

Acne-littekens zijn littekens die zich ontwikkelen na het doormaken van acne. Deze littekens manifesteren zich als putjes, gaatjes of onregelmatige deukjes in de huid. Bovendien kan de huid rondom deze littekens verkleurd zijn. Diverse vormen van acnelittekens omvatten rode vlekjes, grove poriën, en zowel verheven als diepe littekens. In de meeste gevallen ontstaan acne-littekens in reactie op (hevige) ontstekingen.

Hoe ontstaan acne-littekens?

Na huidbeschadiging bestaat altijd het risico op littekenvorming. In het geval van acne wordt deze beschadiging veroorzaakt door de intense ontstekingsreactie in de huid. Ook het zelf uitknijpen en krabben aan ontstekingen kan leiden tot littekens. De mate van littekenvorming hangt af van de ernst van de acne en de genezing van de huid, waarbij de ene huid gevoeliger is voor littekenvorming dan de andere. Hoe langer acne in de huid aanwezig is of onjuist wordt behandeld, des te groter wordt het risico op weefselbeschadiging. Daarom is het van essentieel belang om acne zo snel mogelijk te behandelen.

01

skinpen microneedling

02

reverso deep fractional rf

Hoe behandelen we acne-littekens?

MEER INFORMATIE

MEER INFORMATIE

Afspraak maken

Wil je jouw acne-littekens aanpakken? Maak dan een afspraak bij ons in de kliniek voor een gratis huidscan en consult om jouw wensen en behoeften te bespreken. Je kunt ook een Meet & Treat boeken, dan analyseren wij je huid uitgebreid met de OBSERV 520X huidscan, krijg je direct een eerste behandeling en ontvang je een persoonlijk behandelplan inclusief productadvies mee naar huis. 

MAAK HIER JOUW AFSPRAAK

CONSULT

MEET & TREAT

"Uitstekend! Wat een fijne kliniek! Zeer deskundig en je wordt fijn op je gemak gesteld. Resultaat is nu al mooi!"

Bron: Kliniekervaringen.nl

"Het was mijn eerste keer bij Laurium en ik werd meteen verrast door de relaxte, mooie schone omgeving en vriendelijke mensen."

Bron: Kliniekervaringen.nl

"Heerlijke gezichtsbehandeling inclusief bindweefselmassage. Super relax! Wat een fijne kliniek is dit toch! Een aanrader voor iedereen!"

Bron: Kliniekervaringen.nl

Onze specialisten

MARSHA SPRONK
huidspecialist

Safira de goeyse
huidtherapeut

Vestigingen

LINSCHOTEN

HOUTEN

Deze behandelingen zijn te boeken in de onderstaande vestigingen.

MAAK HIER JOUW AFSPRAAK

CONSULT

MEET & TREAT