Lichaam

COMING SOON

Acne

Acne is een zeer vervelende huidaandoening. Je kunt er jarenlang last van hebben. Het uit zich in een onrustige huid, met roodheid, bultjes, puistjes en mee-eters. Soms komt en gaat het weer wat ervoor zorgt dat het een hele zoektocht kan zijn om dit te verminderen. Acne komt meestal voor in de puberteit en veelal in het gezicht. Het kan echter ook voorkomen dat je na de pubertijd nog steeds, of juist pas last hebt van acne. Acne kan heel pijnlijk zijn, maar het tast vaak ook je zelfvertrouwen aan. Indien acne onjuist behandeld wordt, kan het bovendien leiden tot blijvende littekens. Reden genoeg dus om hier iets aan te doen.

Wat is acne?

De medische term voor jeugdpuistjes is acne vulgaris, oftewel acne. Acne is een huidaandoening waarbij mee-eters (comedonen), puistjes (pustels), rode bultjes (papels) en/of onderhuidse ontstekingen (noduli) voorkomen. Acne uit zich meestal in het gezicht, op de borst, rug, nek en/of de schouders. Deze uitingen komen vooral voor op delen van de huid waar zich veel talgklieren bevinden. Talgklieren maken talg (huidsmeer) aan om de huid soepel te houden en de barrièrefunctie in stand te houden.

Hoe ontstaat acne?

Er zijn een aantal factoren die leiden tot een grotere kans op acne:
  • Pubertijd
  • Erfelijkheid
  • Hormonale invloeden (zoals menstruatie, zwangerschap of overgang)
  • Gebruik van medicatie (zoals prednison, steroïden, anti-epileptica en anti-depressiva)

Acne (acne vulgaris) ontstaat door een verhoogde talgklierproductie die vaak in de puberteit ontstaat onder invloed van hormonen. De talgklieren worden groter en produceren meer en dikkere talg. De afvoerkanaaltjes van de talgklierfollikels (die talg van de talgklier naar de huid afvoeren) kunnen verstopt raken. Dit komt doordat huidschilfers niet goed afschilferen en samenklonteren. De talg kan niet meer naar buiten en gaat zich ophopen, zo ontstaan mee-eters. Daarnaast bevatten de talgklieren bacteriën waaronder de propionibacteriumacnes (p.acnes). Deze bacterie zorgt ervoor dat de wand van het afvoerkanaal beschadigd raakt, waardoor het afvoerkanaal uiteindelijk knapt. De talg komt in de omliggende huid terecht en veroorzaakt zo een ontsteking, met roodheid en puistjes als gevolg.

01

obagi facials

02

PEELING

03

ONA HYDROFACIAL

Hoe behandelen we acne?

MEER INFORMATIE

MEER INFORMATIE

MEER INFORMATIE

Afspraak maken

Wil je jouw acne aanpakken? Maak dan een afspraak bij ons in de kliniek voor een gratis huidscan en consult om jouw wensen en behoeften te bespreken. Je kunt ook een Meet & Treat boeken, dan analyseren wij je huid uitgebreid met de OBSERV 520X huidscan, krijg je direct een eerste behandeling en ontvang je een persoonlijk behandelplan inclusief productadvies mee naar huis. 

MAAK HIER JOUW AFSPRAAK

CONSULT

MEET & TREAT

"Uitstekend! Wat een fijne kliniek! Zeer deskundig en je wordt fijn op je gemak gesteld. Resultaat is nu al mooi!"

Bron: Kliniekervaringen.nl

"Het was mijn eerste keer bij Laurium en ik werd meteen verrast door de relaxte, mooie schone omgeving en vriendelijke mensen."

Bron: Kliniekervaringen.nl

"Heerlijke gezichtsbehandeling inclusief bindweefselmassage. Super relax! Wat een fijne kliniek is dit toch! Een aanrader voor iedereen!"

Bron: Kliniekervaringen.nl

Onze specialisten

MARSHA SPRONK
huidspecialist

Safira de goeyse
huidtherapeut

AMANDA WESSELING huid & PMU specialist

Vestigingen

LINSCHOTEN

HOUTEN

Deze behandelingen zijn te boeken in de onderstaande vestigingen.

MAAK HIER JOUW AFSPRAAK

CONSULT

MEET & TREAT