Lichaam

COMING SOON

Droge huid

Een vochtarme huid, oftewel een droge en gevoelige huid heeft een tekort aan hydratatie en is in disbalans. De opperhuid voelt vaak droog en ruw aan. Er kunnen droogtelijntjes en schilfertjes ontstaan. Hierdoor ziet de huid er dof uit en kun je er ouder uitzien.

Het is bij een droge huid heel belangrijk om de huidbarrière te herstellen en de huid te activeren zodat hij zichzelf weer kan voorzien van vocht.

Hoe ontstaat een droge huid?

Een droge huid is meer dan een vervelend gevoel, het wijst op een verzwakte huidbarrière. Deze barrière beschermt ons lichaam tegen invloeden van buitenaf, maar kan door verschillende factoren worden aangetast:

Externe factoren:

  • Water en zeep: De reinigende werking van water en zeep kan de natuurlijke vetten van de huid verwijderen, waardoor deze uitdroogt.
  • Weersomstandigheden: Koude, droge lucht in de winter en warme, droge lucht in de zomer kunnen de huidbarrière irriteren en uitdrogen.
  • Irriterende stoffen: Contact met chloor, alcohol, parfum en andere agressieve stoffen kan de huidbarrière aantasten.

Interne factoren:
  • Aangeboren huidziekten: Eczeem, psoriasis en andere huidziekten kunnen de huidbarrière van nature verzwakken.
  • Leeftijd: Naarmate we ouder worden, vermindert de productie van natuurlijke oliën in de huid, waardoor de barrièrefunctie afneemt.
  • Hormonale veranderingen: Schommelingen in hormonen, zoals tijdens de puberteit, zwangerschap of menopauze, kunnen de huidbarrière beïnvloeden.
  • Medische aandoeningen: Diabetes, schildklierproblemen en andere medische aandoeningen kunnen een droge huid en een verzwakte barrière veroorzaken.

01

ONA HYDROFACIAL

02

indiba deep care rf

03

obagi facials

Hoe behandelen we een droge huid?

MEER INFORMATIE

MEER INFORMATIE

MEER INFORMATIE

Afspraak maken

Wil je jouw droge huid aanpakken? Maak dan een afspraak bij ons in de kliniek voor een gratis huidscan en consult om jouw wensen en behoeften te bespreken. Je kunt ook een Meet & Treat boeken, dan analyseren wij je huid uitgebreid met de OBSERV 520X huidscan, krijg je direct een eerste behandeling en ontvang je een persoonlijk behandelplan inclusief productadvies mee naar huis. 

MAAK HIER JOUW AFSPRAAK

CONSULT

MEET & TREAT

"Uitstekend! Wat een fijne kliniek! Zeer deskundig en je wordt fijn op je gemak gesteld. Resultaat is nu al mooi!"

Bron: Kliniekervaringen.nl

"Het was mijn eerste keer bij Laurium en ik werd meteen verrast door de relaxte, mooie schone omgeving en vriendelijke mensen."

Bron: Kliniekervaringen.nl

"Heerlijke gezichtsbehandeling inclusief bindweefselmassage. Super relax! Wat een fijne kliniek is dit toch! Een aanrader voor iedereen!"

Bron: Kliniekervaringen.nl

Onze specialisten

MARSHA SPRONK
huidspecialist

Safira de goeyse
huidtherapeut

Vestigingen

LINSCHOTEN

HOUTEN

Deze behandelingen zijn te boeken in de onderstaande vestigingen.

MAAK HIER JOUW AFSPRAAK

CONSULT

MEET & TREAT