Lichaam

COMING SOON

Huidveroudering

Huidveroudering krijgt iedereen vroeg of laat mee te maken. Het is een geleidelijk proces waarbij de stofwisselingsprocessen in de cellen vertragen. Dit begint al rond het 25e levensjaar. Huidcellen worden minder snel aangemaakt en de huid wordt dunner. Ook is de huid minder in staat om beschadigingen te herstellen. Elastine en collageen worden minder aangemaakt, waardoor de huid niet meer zo soepel en stevig wordt.

Hoe ontstaat huidveroudering?

De een veroudert sneller dan de ander. Huidveroudering is afhankelijk van diverse intrinsieke en extrinsieke factoren. Intrinsieke factoren horen bij het natuurlijke huidverouderingsproces. Hierbij zijn genetische factoren, hormonale veranderingen en de mimiek van het gezicht de oorzaak van huidveroudering. Bij extrinsieke factoren zijn invloeden van buitenaf de reden dat de huid sneller veroudert. UV-straling is hierin de grootste veroorzaker bij het ontstaan van huidveroudering. De UV-straling zorgt ervoor dat collageen en elastine losgekoppeld worden, waardoor rimpels ontstaan. Andere extrinsieke factoren zijn bijvoorbeeld roken, stress, alcohol, slaaptekort, diëten, medicijngebruik of verkeerd cosmeticagebruik.

Wat zijn de kenmerken van huidveroudering?

Er zijn diverse kenmerken die horen bij een veroudering van de huid:
  • Fijne lijntjes. Dit zijn de eerste kenmerken van huidveroudering en worden als eerste zichtbaar. Deze fijne lijntjes ontstaan door een droge huid en door de mimiek in je gezicht. Kraaienpootjes zijn hier een voorbeeld van.
  • Dynamische rimpels. Diepere rimpels die ontstaan door expressie in je gezicht, zoals bijvoorbeeld een fronsrimpel die ontstaat door veelvuldig fronsen of voorhoofdrimpels.
  • Statische rimpels. Deze rimpels ontstaan door het ouder worden en genetische aanleg. Voorbeelden van deze rimpels zijn neus-/ lippenplooi, marionetlijnen, rimpels boven de lip.
  • Huidverslapping. Verslapping van de huid wordt vaak veroorzaakt door de afname van collageen en elastine. Dit is vaak zichtbaar op de wangen, onderkin en hals.
  • Zonbeschadiging. Overmatige blootstelling aan de zon zorgt voor een beschadiging van de huid. Dit uit zich in een droge, dunne huid en ouderdomsvlekken.
  • Donkere kringen. De huid onder de ogen is al zeer dun. Door huidveroudering wordt deze huid nog dunner waardoor vaatjes zichtbaarder worden. Dit uit zich in donkere kringen onder de ogen.

01

skinpen microneedling

02

indiba deep care rf

03

reverso fractional RF

Hoe behandelen we huidveroudering?

MEER INFORMATIE

MEER INFORMATIE

MEER INFORMATIE

04

Obagi facials

05

bindweefsel-massage

06

Profhilo

MEER INFORMATIE

MEER INFORMATIE

MEER INFORMATIE

07

botox

08

fillers

MEER INFORMATIE

MEER INFORMATIE

Afspraak maken

Wil je jouw pigmentatie aanpakken? Maak dan een afspraak bij ons in de kliniek voor een gratis huidscan en consult om jouw wensen en behoeften te bespreken. Je kunt ook een Meet & Treat boeken, dan analyseren wij je huid uitgebreid met de OBSERV 520X huidscan, krijg je direct een eerste behandeling en ontvang je een persoonlijk behandelplan inclusief productadvies mee naar huis. 

MAAK HIER JOUW AFSPRAAK

CONSULT

MEET & TREAT

"Uitstekend! Wat een fijne kliniek! Zeer deskundig en je wordt fijn op je gemak gesteld. Resultaat is nu al mooi!"

Bron: Kliniekervaringen.nl

"Het was mijn eerste keer bij Laurium en ik werd meteen verrast door de relaxte, mooie schone omgeving en vriendelijke mensen."

Bron: Kliniekervaringen.nl

"Heerlijke gezichtsbehandeling inclusief bindweefselmassage. Super relax! Wat een fijne kliniek is dit toch! Een aanrader voor iedereen!"

Bron: Kliniekervaringen.nl

Onze specialisten

MARSHA SPRONK
huidspecialist

Safira de goeyse
huidtherapeut

Vestigingen

LINSCHOTEN

HOUTEN

Deze behandelingen zijn te boeken in de onderstaande vestigingen.

MAAK HIER JOUW AFSPRAAK

CONSULT

MEET & TREAT