Cryotherapie

Met de CryoPen kunnen fibromen, wratjes, ouderdoms- en pigmentvlekken en alle verdere goedaardige huidletsels heel gemakkelijk en doeltreffend worden verwijderd. De direct inzetbare vrieskracht is tot op de millimeter nauwkeurig. Hierdoor wordt ongemak voorkomen omdat omliggend gezond weefsel niet wordt aangetast. Deze veilige behandeling duurt slechts enkele seconden.

De CryoPen kan overal op het lichaam ingezet worden, zoals op het hoofd, in het gezicht, hals, decolleté en handen.

Voordelen cryotherapie met de CryoPen

 • Veilig, snel en efficiënt
 • Geen ongewenste bijwerkingen
 • Steriele procedure
 • Geen verdoving nodig
 • Weinig ongemak

Indicaties

Met de CryoPen kunnen feitelijk alle (goedaardige) ongewenste huidletsels doeltreffend worden vernietigd. Het aantal indicaties is zeer divers en veelvoorkomend.

 • Wratten (Verrucae vulgaris)
 • Ouderdomswratten (Keratose seborrhoica)
 • Voetwratten (Verrucae plantares)
 • Bloedvatgezwelletje (Angioom)
 • Fibromen (Steelwratje)
 • Ouderdomsvlekken (Lentigo senilis)
 • Zonbeschadigingen (Lentigo solaris)
 • Zonneschade (Actinische keratoses)
 • Bindweefselbultje (Lipoom)

Resultaten

Het effect van een CryoPen behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om te herstellen, waardoor het uiteindelijke resultaat pas na 14 dagen goed zichtbaar is. Bescherm de behandelde huid goed tegen invloeden van buitenaf en UV straling, tot wel 4 weken na de behandeling.

Hoe gaat de behandeling?

In het algemeen ervaar je geen of weinig ongemak tijdens en na een cryotherapie behandeling. De huid kan eventueel enkele minuten licht branderig of tintelend aanvoelen.

Enkele seconden na de behandeling kunt u merken dat het behandelde plekje wat roder en gevoeliger kan zijn. Enkele dagen na de behandeling kan er korstvorming ontstaan. Belangrijk is om niet aan de korstjes te pulken of te krabben om littekenvorming en pigmentverschuivingen te voorkomen. De huid heeft tijd nodig om zich te herstellen. Daarom is het uiteindelijke resultaat pas na 14 dagen goed zichtbaar.

Hoe moet ik de behandelde huid verzorgen?

De behandelde huid is kwetsbaar. Bescherm de huid de eerste 48 uur goed en vermijd de sauna, hete douche of bad. Gebruik direct na de behandeling een kalmerende en verzorgende crème. Bescherm de behandelde huid ook heel goed tegen alle ultraviolette straling.

Het behandelde gebied moet tot vier weken na de CryoPen behandeling goed beschermd worden tegen zonbeschadigingen. Dit is nodig om het genezingsproces optimaal te laten plaatsvinden en om ongewenste pigmentverschuivingen tegen te gaan. Het gebruik van een herstellende crème met hoge zonbescherming is wenselijk voor dagelijks gebruik.

Wat is het resultaat van een CryoPen behandeling?

Na één behandeling zult u doorgaans al resultaat zien. Veelal is voor een op de huid liggende indicatie twee tot drie behandelingen wenselijk voor het beste resultaat. Een vervolgbehandeling is mogelijk na twee tot drie weken.

Afspraak maken

Wil je graag een afspraak maken voor een CryoPen behandeling? Dit kan heel eenvoudig via ons online boekingssysteem. Uiteraard kun je ook bellen met onze klinieken op het centrale nummer 088 – 015 91 00.

Cryotherapie

€ 35,-

 • Duur: 30 minuten
 • Pigmentvlekken
 • Wratjes
 • Fibromen
 • Goedaardige bultjes
Behandeling boeken

Uitgelichte vraag

Ik wil mijn huid verbeteren, welke behandeling moet ik kiezen?

Bekijk alle vragen
Amanda Wesseling geeft antwoord.

Om samen met jou te werken aan een mooie huid adviseer ik allereerst een Meet & Treat. Tijdens deze kennismakingsbehandeling analyseer ik je huid uitgebreid en bespreken we jouw wensen. Vervolgens krijg je een gezichtsbehandeling afgestemd op jouw huidconditie. We maken samen een behandelplan en ik geef je een productadvies voor thuis. De eerste stap naar jouw droomhuid is gezet!

Uitgelichte vraag

Is Profhilo® veilig?

Bekijk alle vragen
drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Profhilo® bestaat uit een pure vorm van hyaluronzuur welke van nature in het lichaam voorkomt. Profhilo® is daardoor heel veilig. Het product wordt bovendien al jaren op grote schaal gebruikt en er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Uitgelichte vraag

Wat doet de SkinPen?

Bekijk alle vragen
Amanda Wesseling geeft antwoord.

De SkinPen maakt minuscuul kleine microkanaaltjes tot in de diepere huidlaag (de dermis). Door de mogelijkheid om op verschillende dieptes te werken kan zelfs stug littekenweefsel heel mooi behandeld worden. Maar ook de meest gevoelige huid is geschikt voor een SkinPen behandeling. In de dermis wordt het eigen huidherstellend vermogen in gang gezet waardoor collageen en elastine aan worden gemaakt. Dit is precies wat er nodig is voor een strakke, stevige en jeugdige huid.

Uitgelichte vraag

Hoelang houdt het effect met fillers aan?

Bekijk alle vragen
Drs. Raymond de Zeeuw geeft antwoord.

Het effect van een injectable behandeling houdt circa 10 tot 18 maanden aan. De duurzaamheid is onder andere afhankelijk van de gekozen injectable, plaats van injectie, huidtype, leeftijd en leefstijl.