Cryotherapie

Met de CryoPen kunnen fibromen, wratten, ouderdoms- en pigmentvlekken en alle verdere goedaardige huidletsels heel gemakkelijk en doeltreffend worden verwijderd. De direct inzetbare vrieskracht is tot op de millimeter nauwkeurig. Hierdoor wordt ongemak voorkomen omdat omliggend gezond weefsel niet wordt aangetast. Deze veilige behandeling duurt slechts enkele seconden.

De CryoPen kan overal op het lichaam ingezet worden, zoals op het hoofd, in het gezicht, hals, decolleté en handen.

Voordelen cryotherapie met de CryoPen

 • Veilig, snel en efficiënt
 • Geen ongewenste bijwerkingen
 • Steriele procedure
 • Geen verdoving nodig
 • Weinig ongemak

Indicaties

Met de CryoPen kunnen feitelijk alle (goedaardige) ongewenste huidletsels doeltreffend worden vernietigd. Het aantal indicaties is zeer divers en veelvoorkomend.

 • Wratten (Verrucae vulgaris)
 • Genitale wratten (Condylomen)
 • Ouderdomswratten (Keratose seborrhoica)
 • Voetwratten (Verrucae plantares)
 • Bloedvatgezwelletje (Angioom)
 • Fibromen (Steelwratje)
 • Ouderdomsvlekken (Lentigo senilis)
 • Zonbeschadigingen (Lentigo solaris)
 • Zonneschade (Actinische keratoses)
 • Bindweefselbultje (Lipoom)

Resultaten

Het effect van een CryoPen behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om te herstellen, waardoor het uiteindelijke resultaat pas na 14 dagen goed zichtbaar is. Bescherm de behandelde huid goed tegen invloeden van buitenaf en UV straling, tot wel 4 weken na de behandeling.

Hoe gaat de behandeling?

In het algemeen ervaar je geen of weinig ongemak tijdens en na een cryotherapie behandeling. De huid kan eventueel enkele minuten licht branderig of tintelend aanvoelen.

Enkele seconden na de behandeling kunt u merken dat het behandelde plekje wat roder en gevoeliger kan zijn. Enkele dagen na de behandeling kan er korstvorming ontstaan. Belangrijk is om niet aan de korstjes te pulken of te krabben om littekenvorming en pigmentverschuivingen te voorkomen. De huid heeft tijd nodig om zich te herstellen. Daarom is het uiteindelijke resultaat pas na 14 dagen goed zichtbaar.

Hoe moet ik de behandelde huid verzorgen?

De behandelde huid is kwetsbaar. Bescherm de huid de eerste 48 uur goed en vermijd de sauna, hete douche of bad. Gebruik direct na de behandeling een kalmerende en verzorgende crème. Bescherm de behandelde huid ook heel goed tegen alle ultraviolette straling.

Het behandelde gebied moet tot vier weken na de CryoPen behandeling goed beschermd worden tegen zonbeschadigingen. Dit is nodig om het genezingsproces optimaal te laten plaatsvinden en om ongewenste pigmentverschuivingen tegen te gaan. Het gebruik van een herstellende crème met hoge zonbescherming is wenselijk voor dagelijks gebruik.

Wat is het resultaat van een CryoPen behandeling?

Na één behandeling zult u doorgaans al resultaat zien. Veelal is voor een op de huid liggende indicatie twee tot drie behandelingen wenselijk voor het beste resultaat. Een vervolgbehandeling is mogelijk na twee tot drie weken.

Afspraak maken

Wil je graag een afspraak maken voor een CryoPen behandeling? Dit kan heel eenvoudig via ons online boekingssysteem. Uiteraard kun je ook bellen met onze klinieken op het centrale nummer 088 – 015 91 00.

Cryotherapie

€ 35,-

 • Pigmentvlekken
 • Wratjes
 • Fibromen
 • Goedaardige bultjes
Behandeling boeken

Uitgelichte vraag

Is de ingreep van een ooglidcorrectie pijnlijk?

Bekijk alle vragen
drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Je kunt een lichte druk of beweging voelen, maar geen pijn. De lichte zwelling na de behandeling kan wel gevoelig zijn. Dit kun je tegengaan door je ogen goed te koelen en het innemen van een paracetamol.

Uitgelichte vraag

Wat is een chemische peeling?

Bekijk alle vragen
Xandra Wisselink geeft antwoord.

De naam ‘chemische’ peeling roept onbedoeld vaak angst op bij patiënten. De behandeling heeft deze naam echter te danken aan het effect wat een peeling bereikt, namelijk een chemisch proces in de huid bewerkstelligen. Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals, melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Het zijn dus geen ‘enge’ chemische stoffen die op de huid aangebracht worden.

Uitgelichte vraag

Kan ik tijdens een ooglidcorrectie ingreep zien wat de arts doet?

Bekijk alle vragen
drs leanne wong Drs. Leanne Wong geeft antwoord.

Nee, tijdens de ingreep kun je niet zien wat de arts doet. Het ooglid bestaat uit meerdere huidlagen. Tijdens een ooglidcorrectie wordt slechts een overschot van de bovenste, oppervlakkige huidlaag weggehaald. Hierdoor komt het oog niet ‘bloot’ te liggen en ontstaat er geen ‘spleet’ waar doorheen gekeken kan worden. De onderste huidlagen blijven het oog bedekken, waardoor je niet mee kunt kijken tijdens de ingreep.

Uitgelichte vraag

Wat zijn fillers?

Bekijk alle vragen
drs cynthia hawi Drs. Cynthia Hawi geeft antwoord.

Injectables, fillers of rimpelvullers zijn producten die met een injectienaald in de huid worden gespoten om rimpels / fijne lijntjes te reduceren of om de contouren van uw gezicht te verbeteren. De Teosyal fillers die wij gebruiken in Laurium Klinieken komen uit Zwitserland en zijn van de allerhoogste kwaliteit.