Droge huid

Een vochtarme huid, oftewel een droge en gevoelige huid heeft een tekort aan hydratatie en is in disbalans. De opperhuid voelt vaak droog en ruw aan. Er kunnen droogtelijntjes en schilfertjes ontstaan. Hierdoor ziet de huid er dof uit en kun je er ouder uitzien.

Oorzaak van een droge huid

Een tekort aan hydratatie wordt veroorzaakt door en verstoring in de huidbarrière, de natuurlijke beschermlaag van je huid. Indien deze beschermlaag is beschadigd door bijvoorbeeld het weer (vooral de winter kan een zichtbaar effect hebben op je huid), stress of hormonen maar ook verkeerde huidverzorgingsproducten kan de huid minder vocht vasthouden. De huid staat als het ware ‘open’, waardoor het vocht verliest en erg kwetsbaar is.

Een droge huid komt helaas vaak voor, zowel bij mannen als vrouwen, jong en oud. De oorzaak kan dus liggen aan externe factoren, maar in sommige gevallen komt het ook door een aangeboren aanleg. Een goede huidverzorging  is heel belangrijk in de behandeling van een droge huid.

Hoe kunnen wij jou van je droge huid afhelpen?

Heb je last van een droge huid? Wij hebben in onze kliniek diverse behandelingen die ervoor zorgen dat jouw huidbarrière weer wordt hersteld en jouw huidconditie weer in balans wordt gebracht. Het gebruik van de juiste huidverzorging thuis is daarbij erg belangrijk. Hier adviseren wij je graag over.

Obagi Medical Hydrate Facial

Deze Obagi Medical facial is geschikt voor de droge, gevoelige huid die extra hydratatie kan gebruiken. De facial bestaat uit een reiniging, exfoliatie, masker, krachtige anti-oxidanten, oog- en gezichtshydratatie. Ter afsluiting wordt de huid beschermt met een SPF product. Met deze behandeling wordt gewerkt aan het herstel van de huidbarrière en na afloop is de huid optimaal gehydrateerd.

Thuisverzorgingsproducten

Er zijn meerdere productsystemen en losse producten van Obagi Medical die uitermate geschikt zijn voor de thuisbehandeling van een droge huid. De Obagi Hydrate lijn, bestaande uit de Hydrate en Hydrate Luxe moisturizers. De SuzanObagi lijn is zeer geschikt voor een gevoelige, droge huid. De producten uit de SuzanObagi lijn zijn hypo-allergeen, bevatten geen parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen en zijn dus erg mild voor de huid.

Het Daily Hydro Drops serum bevat niacinamide (vitamine B3), abessijnolie en hibiscusolie. Deze ingrediënten versterken de huidbarrière optimaal en hydrateren en kalmeren de huid.

Ook de vitamine C serums uit de Obagi Professional C lijn zijn zeer geschikt voor een droge, vochtarme huid. Deze serums bevatten krachtig L-ascorbinezuur (vitamine C) en zijn ideaal voor het behouden van hydratatie en het beschermen van de huid tegen de schadelijke straling van de zon. Een waardevolle aanvulling op de huidverzorgingsroutine!

Afspraak maken?

Wil je af van jouw droge huid? Maak eenvoudig een afspraak voor een Meet & Treat behandeling via ons online boekingssysteem. Uiteraard kun je ook bellen met onze klinieken op het centrale nummer 088 – 015 91 00.

Droge huid

  • Meet & Treat behandeling
  • Obagi Hydrate Facial
  • Obagi Medical producten
Behandeling boeken

Uitgelichte vraag

Is de ingreep van een ooglidcorrectie pijnlijk?

Bekijk alle vragen
drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Je kunt een lichte druk of beweging voelen, maar geen pijn. De lichte zwelling na de behandeling kan wel gevoelig zijn. Dit kun je tegengaan door je ogen goed te koelen en het innemen van een paracetamol.

Uitgelichte vraag

Wat is een chemische peeling?

Bekijk alle vragen
Xandra Wisselink geeft antwoord.

De naam ‘chemische’ peeling roept onbedoeld vaak angst op bij patiënten. De behandeling heeft deze naam echter te danken aan het effect wat een peeling bereikt, namelijk een chemisch proces in de huid bewerkstelligen. Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals, melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Het zijn dus geen ‘enge’ chemische stoffen die op de huid aangebracht worden.

Uitgelichte vraag

Kan ik tijdens een ooglidcorrectie ingreep zien wat de arts doet?

Bekijk alle vragen
drs leanne wong Drs. Leanne Wong geeft antwoord.

Nee, tijdens de ingreep kun je niet zien wat de arts doet. Het ooglid bestaat uit meerdere huidlagen. Tijdens een ooglidcorrectie wordt slechts een overschot van de bovenste, oppervlakkige huidlaag weggehaald. Hierdoor komt het oog niet ‘bloot’ te liggen en ontstaat er geen ‘spleet’ waar doorheen gekeken kan worden. De onderste huidlagen blijven het oog bedekken, waardoor je niet mee kunt kijken tijdens de ingreep.

Uitgelichte vraag

Wat zijn fillers?

Bekijk alle vragen
drs cynthia hawi Drs. Cynthia Hawi geeft antwoord.

Injectables, fillers of rimpelvullers zijn producten die met een injectienaald in de huid worden gespoten om rimpels / fijne lijntjes te reduceren of om de contouren van uw gezicht te verbeteren. De Teosyal fillers die wij gebruiken in Laurium Klinieken komen uit Zwitserland en zijn van de allerhoogste kwaliteit.