Droge huid

Een vochtarme huid, oftewel een droge en gevoelige huid heeft een tekort aan hydratatie en is in disbalans. De opperhuid voelt vaak droog en ruw aan. Er kunnen droogtelijntjes en schilfertjes ontstaan. Hierdoor ziet de huid er dof uit en kun je er ouder uitzien.

Oorzaak van een droge huid

Een tekort aan hydratatie wordt veroorzaakt door en verstoring in de huidbarrière, de natuurlijke beschermlaag van je huid. Indien deze beschermlaag is beschadigd door bijvoorbeeld het weer (vooral de winter kan een zichtbaar effect hebben op je huid), stress of hormonen maar ook verkeerde huidverzorgingsproducten kan de huid minder vocht vasthouden. De huid staat als het ware ‘open’, waardoor het vocht verliest en erg kwetsbaar is.

Een droge huid komt helaas vaak voor, zowel bij mannen als vrouwen, jong en oud. De oorzaak kan dus liggen aan externe factoren, maar in sommige gevallen komt het ook door een aangeboren aanleg. Een goede huidverzorging  is heel belangrijk in de behandeling van een droge huid.

Hoe kunnen wij jou van je droge huid afhelpen?

Heb je last van een droge huid? Wij hebben in onze kliniek diverse behandelingen die ervoor zorgen dat jouw huidbarrière weer wordt hersteld en jouw huidconditie weer in balans wordt gebracht. Het gebruik van de juiste huidverzorging thuis is daarbij erg belangrijk. Hier adviseren wij je graag over.

Obagi Medical Skincare

Er zijn meerdere productsystemen en losse producten van Obagi Medical die uitermate geschikt zijn voor de thuisverzorging van een droge huid. De Obagi Hydrate lijn, bestaande uit de Hydrate en Hydrate Luxe moisturizers. De SuzanObagi lijn is zeer geschikt voor een gevoelige, droge huid. De producten uit de SuzanObagi lijn zijn hypo-allergeen, bevatten geen parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen en zijn dus erg mild voor de huid.

Het Daily Hydro Drops serum bevat niacinamide (vitamine B3), abessijnolie en hibiscusolie. Deze ingrediënten versterken de huidbarrière optimaal en hydrateren en kalmeren de huid.

Ook de vitamine C serums uit de Obagi Professional C lijn zijn zeer geschikt voor een droge, vochtarme huid. Deze serums bevatten krachtig L-ascorbinezuur (vitamine C) en zijn ideaal voor het behouden van hydratatie en het beschermen van de huid tegen de schadelijke straling van de zon. Een waardevolle aanvulling op de huidverzorgingsroutine!

Meat & Treat

Wil jij precies weten hoe het met jouw huid gesteld is en hoe wij deze met een gericht behandelplan weer gezond, fris en stralend kunnen maken?  Maak dan een afspraak voor een Meet & Treat! Tijdens deze gecombineerde kennismakingsbehandeling waarbij een grondige huidanalyse en het maken van een individueel stappenplan centraal staat, luistert onze Huid+ Professional goed naar jouw wensen en maak je kennis met onze unieke aanpak. Na afloop ontvang je een persoonlijk behandelplan over hoe wij samen naar jouw droomhuid kunnen werken. Lees hier meer over Meet & Treat.

Afspraak maken?

Wil je af van jouw droge huid? Maak eenvoudig een afspraak voor een Meet & Treat behandeling via ons online boekingssysteem. Uiteraard kun je ook bellen met onze klinieken op het centrale nummer 088 – 015 91 00.

Uitgelichte vraag

Ik wil mijn huid verbeteren, welke behandeling moet ik kiezen?

Bekijk alle vragen
Amanda Wesseling geeft antwoord.

Om samen met jou te werken aan een mooie huid adviseer ik allereerst een Meet & Treat. Tijdens deze kennismakingsbehandeling analyseer ik je huid uitgebreid en bespreken we jouw wensen. Vervolgens krijg je een gezichtsbehandeling afgestemd op jouw huidconditie. We maken samen een behandelplan en ik geef je een productadvies voor thuis. De eerste stap naar jouw droomhuid is gezet!

Uitgelichte vraag

Is Profhilo® veilig?

Bekijk alle vragen
drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Profhilo® bestaat uit een pure vorm van hyaluronzuur welke van nature in het lichaam voorkomt. Profhilo® is daardoor heel veilig. Het product wordt bovendien al jaren op grote schaal gebruikt en er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Uitgelichte vraag

Wat doet de SkinPen?

Bekijk alle vragen
Amanda Wesseling geeft antwoord.

De SkinPen maakt minuscuul kleine microkanaaltjes tot in de diepere huidlaag (de dermis). Door de mogelijkheid om op verschillende dieptes te werken kan zelfs stug littekenweefsel heel mooi behandeld worden. Maar ook de meest gevoelige huid is geschikt voor een SkinPen behandeling. In de dermis wordt het eigen huidherstellend vermogen in gang gezet waardoor collageen en elastine aan worden gemaakt. Dit is precies wat er nodig is voor een strakke, stevige en jeugdige huid.

Uitgelichte vraag

Hoelang houdt het effect met fillers aan?

Bekijk alle vragen
Drs. Raymond de Zeeuw geeft antwoord.

Het effect van een injectable behandeling houdt circa 10 tot 18 maanden aan. De duurzaamheid is onder andere afhankelijk van de gekozen injectable, plaats van injectie, huidtype, leeftijd en leefstijl.