Huidveroudering

Huidveroudering krijgt iedereen vroeg of laat mee te maken. Het is een geleidelijk proces waarbij de stofwisselingsprocessen in de cellen vertragen. Dit begint al rond het 25e levensjaar. Huidcellen worden minder snel aangemaakt en de huid wordt dunner. Ook is de huid minder in staat om beschadigingen te herstellen. Elastine en collageen worden minder aangemaakt, waardoor de huid niet meer zo soepel en stevig wordt.

Hoe ontstaat huidveroudering?

De een veroudert sneller dan de ander. Huidveroudering is afhankelijk van diverse intrinsieke en extrinsieke factoren. Intrinsieke factoren horen bij het natuurlijke huidverouderingsproces. Hierbij zijn genetische factoren, hormonale veranderingen en de mimiek van het gezicht de oorzaak van huidveroudering.

Bij extrinsieke factoren zijn invloeden van buitenaf de reden dat de huid sneller veroudert. UV-straling is hierin de grootste veroorzaker bij het ontstaan van huidveroudering. De UV-straling zorgt ervoor dat collageen en elastine losgekoppeld worden, waardoor rimpels ontstaan. Andere extrinsieke factoren zijn bijvoorbeeld roken, stress, alcohol, slaaptekort, diëten, medicijngebruik of verkeerd cosmeticagebruik.

Kenmerken van huidveroudering

Er zijn diverse kenmerken die horen bij een veroudering van de huid:

 • Fijne lijntjes. Dit zijn de eerste kenmerken van huidveroudering en worden als eerste zichtbaar. Deze fijne lijntjes ontstaan door een droge huid en door de mimiek in je gezicht. Kraaienpootjes zijn hier een voorbeeld van.
 • Dynamische rimpels. Diepere rimpels die ontstaan door expressie in je gezicht, zoals bijvoorbeeld een fronsrimpel die ontstaat door veelvuldig fronsen of voorhoofdrimpels.
 • Statische rimpels. Deze rimpels ontstaan door het ouder worden en genetische aanleg. Voorbeelden van deze rimpels zijn neus-/ lippenplooi, marionetlijnen, rimpels boven de lip.
 • Huidverslapping. Verslapping van de huid wordt vaak veroorzaakt door de afname van collageen en elastine. Dit is vaak zichtbaar op de wangen, onderkin en hals.
 • Zonbeschadiging. Overmatige blootstelling aan de zon zorgt voor een beschadiging van de huid. Dit uit zich in een droge, dunne huid en ouderdomsvlekken.
 • Donkere kringen. De huid onder de ogen is al zeer dun. Door huidveroudering wordt deze huid nog dunner waardoor vaatjes zichtbaarder worden. Dit uit zich in donkere kringen onder de ogen.
 • Hangende oogleden. Huidverslapping kan zich ook voordoen in de oogleden. Hierdoor gaat de huid boven de ogen hangen, dit kan een vermoeide blik veroorzaken en zorgt voor meerdere vervelende klachten zoals hoofdpijn, slecht zicht en soms zelfs smetplekken.

Hoe kunnen wij jou helpen bij huidveroudering?

Heb je last van een verouderde huid? Onze kliniek is erop gericht om alle vormen van huidveroudering te behandelen. Wij hebben diverse anti-aging behandelingen en kunnen daarom altijd komen tot het beste behandelplan om jou het gewenste resultaat te bieden.

Botox

Botox is een eenvoudige rimpelbehandeling welke zeer geschikt is om fijne lijntjes en dynamische rimpels te verminderen, of zelfs te laten verdwijnen. Een Botox behandeling wordt ingezet bij de behandeling van kraaienpootjes (lijntjes naast de ogen), fronsrimpel (rimpel tussen de wenkbrauwen) en voorhoofdrimpels. Deze rimpels ontstaan door overmatig spierinspanning. Botox zorgt ervoor dat de spieren zich minder inspannen, waardoor de rimpels verminderen of verdwijnen. De resultaten van een Botox behandeling blijven gemiddeld tussen de 3 tot 6 maanden zichtbaar. Hoe vaker je een Botox behandeling hebt ondergaan, hoe langer de resultaten over het algemeen zichtbaar blijven. Lees hier meer over Botox.

Fillers

Voor de behandeling van statische rimpels of huidverslapping zijn fillers de oplossing. Statische rimpels zijn vaak diepere rimpels welke niet ontstaan door spierinspanning maar door huidveroudering en genetische aanleg. Botox zou hier dus niet voor werken. De rimpel moet worden opgevuld of het volume in het gezicht moet worden hersteld. Ook in het geval van donkere kringen onder de ogen worden fillers ingezet. Wij werken in onze kliniek met de enige filler die specifiek is ontwikkeld voor kringen onder de ogen: Teosyal Redensity II. Fillers blijven gemiddeld 9 tot 12 maanden werkzaam en zullen daarna geleidelijk door het lichaam worden afgebroken. Lees hier meer over fillers.

Gaan Botox en Fillers jou nog een stap te ver? Een goede huidverzorging is een must om huidveroudering tegen te gaan. Onze huidspecialist kan samen met jou ervoor zorgen dat jouw huid weer in goede conditie komt en deze conditie ook behouden. Hierdoor wordt de zichtbaarheid van lijntjes verminderd en zullen deze minder snel zichtbaar worden.

Obagi Medical Hydrate Facial

Deze Obagi Medical facial is geschikt voor de droge, gevoelige huid die extra hydratatie kan gebruiken. De facial bestaat uit een reiniging, exfoliatie, masker, krachtige anti-oxidanten, oog- en gezichtshydratatie. Ter afsluiting wordt de huid beschermt met een SPF product. Met deze behandeling wordt gewerkt aan het herstel van de huidbarrière en na afloop is de huid optimaal gehydrateerd!

Obagi Medical thuisverzorging

Obagi Medical heeft meerdere productsystemen en losse producten ontwikkeld om huidveroudering tegen te gaan. De volgende systemen zijn hiervoor geschikt en zijn verkrijgbaar in onze klinieken: Obagi-C Fx systeem, Obagi360 systeem, SuzanObagiMD, ElastiDerm, en het Professional C portfolio.


Obagi Medical ElastiDerm Facial Serum

Afspraak maken?

Wil je werken aan jouw huidveroudering? Maak eenvoudig een afspraak voor jouw behandeling via ons online boekingssysteem. Uiteraard kun je ook bellen met onze klinieken op het centrale nummer 088 – 015 91 00.

Huidveroudering

€ 50,-

 • Meet & Treat behandeling
 • Botox
 • Fillers
 • Obagi Facial
 • Obagi Medical thuisverzorging
Behandeling boeken

Uitgelichte vraag

Is de ingreep van een ooglidcorrectie pijnlijk?

Bekijk alle vragen
drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Je kunt een lichte druk of beweging voelen, maar geen pijn. De lichte zwelling na de behandeling kan wel gevoelig zijn. Dit kun je tegengaan door je ogen goed te koelen en het innemen van een paracetamol.

Uitgelichte vraag

Wat is een chemische peeling?

Bekijk alle vragen
Xandra Wisselink geeft antwoord.

De naam ‘chemische’ peeling roept onbedoeld vaak angst op bij patiënten. De behandeling heeft deze naam echter te danken aan het effect wat een peeling bereikt, namelijk een chemisch proces in de huid bewerkstelligen. Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals, melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Het zijn dus geen ‘enge’ chemische stoffen die op de huid aangebracht worden.

Uitgelichte vraag

Kan ik tijdens een ooglidcorrectie ingreep zien wat de arts doet?

Bekijk alle vragen
drs leanne wong Drs. Leanne Wong geeft antwoord.

Nee, tijdens de ingreep kun je niet zien wat de arts doet. Het ooglid bestaat uit meerdere huidlagen. Tijdens een ooglidcorrectie wordt slechts een overschot van de bovenste, oppervlakkige huidlaag weggehaald. Hierdoor komt het oog niet ‘bloot’ te liggen en ontstaat er geen ‘spleet’ waar doorheen gekeken kan worden. De onderste huidlagen blijven het oog bedekken, waardoor je niet mee kunt kijken tijdens de ingreep.

Uitgelichte vraag

Wat zijn fillers?

Bekijk alle vragen
drs cynthia hawi Drs. Cynthia Hawi geeft antwoord.

Injectables, fillers of rimpelvullers zijn producten die met een injectienaald in de huid worden gespoten om rimpels / fijne lijntjes te reduceren of om de contouren van uw gezicht te verbeteren. De Teosyal fillers die wij gebruiken in Laurium Klinieken komen uit Zwitserland en zijn van de allerhoogste kwaliteit.