Huidveroudering

Huidveroudering krijgt iedereen vroeg of laat mee te maken. Het is een geleidelijk proces waarbij de stofwisselingsprocessen in de cellen vertragen. Dit begint al rond het 25e levensjaar. Huidcellen worden minder snel aangemaakt en de huid wordt dunner. Ook is de huid minder in staat om beschadigingen te herstellen. Elastine en collageen worden minder aangemaakt, waardoor de huid niet meer zo soepel en stevig wordt.

Hoe ontstaat huidveroudering?

De een veroudert sneller dan de ander. Huidveroudering is afhankelijk van diverse intrinsieke en extrinsieke factoren. Intrinsieke factoren horen bij het natuurlijke huidverouderingsproces. Hierbij zijn genetische factoren, hormonale veranderingen en de mimiek van het gezicht de oorzaak van huidveroudering.

Bij extrinsieke factoren zijn invloeden van buitenaf de reden dat de huid sneller veroudert. UV-straling is hierin de grootste veroorzaker bij het ontstaan van huidveroudering. De UV-straling zorgt ervoor dat collageen en elastine losgekoppeld worden, waardoor rimpels ontstaan. Andere extrinsieke factoren zijn bijvoorbeeld roken, stress, alcohol, slaaptekort, diëten, medicijngebruik of verkeerd cosmeticagebruik.

Kenmerken van huidveroudering

Er zijn diverse kenmerken die horen bij een veroudering van de huid:

 • Fijne lijntjes. Dit zijn de eerste kenmerken van huidveroudering en worden als eerste zichtbaar. Deze fijne lijntjes ontstaan door een droge huid en door de mimiek in je gezicht. Kraaienpootjes zijn hier een voorbeeld van.
 • Dynamische rimpels. Diepere rimpels die ontstaan door expressie in je gezicht, zoals bijvoorbeeld een fronsrimpel die ontstaat door veelvuldig fronsen of voorhoofdrimpels.
 • Statische rimpels. Deze rimpels ontstaan door het ouder worden en genetische aanleg. Voorbeelden van deze rimpels zijn neus-/ lippenplooi, marionetlijnen, rimpels boven de lip.
 • Huidverslapping. Verslapping van de huid wordt vaak veroorzaakt door de afname van collageen en elastine. Dit is vaak zichtbaar op de wangen, onderkin en hals.
 • Zonbeschadiging. Overmatige blootstelling aan de zon zorgt voor een beschadiging van de huid. Dit uit zich in een droge, dunne huid en ouderdomsvlekken.
 • Donkere kringen. De huid onder de ogen is al zeer dun. Door huidveroudering wordt deze huid nog dunner waardoor vaatjes zichtbaarder worden. Dit uit zich in donkere kringen onder de ogen.

Hoe kunnen wij jou helpen bij huidveroudering?

Stoor jij je aan de tekenen van jouw verouderende huid? Onze kliniek is erop gericht om alle tekenen van huidveroudering te behandelen en tegen te gaan. Wij zijn al jaren gespecialiseerd op het gebied van anti-aging en kunnen daarom altijd tot het beste behandelplan bieden om samen tot het door jou gewenste resultaat behalen.

Bij Laurium Klinieken stellen wij de huid centraal. De conditie van jouw huid vormt namelijk de essentiële basis van wat jij uitstraalt en is vaak de onderliggende oorzaak van de eerste tekenen van huidveroudering, zoals bijvoorbeeld rimpels en volumeverlies. Ons ervaren team van specialisten staat klaar om naar jouw wensen te luisteren, zodat we je kunnen voorzien van een persoonlijk behandelplan op maat. Dit behandelplan kan bestaan uit een combinatie van injectable en huid+ behandelingen inclusief een skincare advies voor thuis dat volledig op jouw unieke behoeften, wensen en budget is afgestemd. Op het gebied van anti-aging hebben wij diverse doelgerichte behandelingen, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Obagi Vital en Renew Facials

Zowel de Obagi Vital Facial als de Obagi Vital Facial zijn gericht op anti-aging. Tijdens onze resultaatgerichte gezichtsbehandelingen (Obagi Facials) wordt jouw huid grondig gereinigd, verzorgd en krijgt het de boost die het nodig heeft om zelf verder te verbeteren en te herstellen waardoor jij weer gaat stralen. Lees hier meer over onze Obagi Facials.

Obagi Blue Peel Radiance

Obagi Blue Peel Radiance betreft een milde, maar zeer effectieve peeling op basis van 20% salicylzuur en een mix van glycol- en melkzuur welke in kuurverband kan worden ingezet om een breed scala aan huidverouderingsproblemen te behandelen, zoals:  fijne lijntjes en rimpeltjes, ruwe en oneffen huid, grove poriën, pigmentatie en milde tot matige zonneschade. Lees hier meer over Obagi Blue Peel Radiance.

Obagi Medical Skincare

Obagi Medical heeft meerdere productsystemen en losse producten ontwikkeld om huidveroudering tegen te gaan. Producten van Obagi Medical bevatten krachtige werkzame stoffen en zijn ontwikkeld voor professioneel gebruik. Wij adviseren daarom om altijd om eerst een van onze Huid+ Professionals te consulteren voordat u met deze producten thuis aan de slag gaat. Zij zijn opgeleid en gekwalificeerd om de beste combinatie van behandelingen en Obagi producten voor uw huid te selecteren zodat u op een veilige wijze tot het mooiste resultaat komt!


Obagi Medical ElastiDerm Facial Serum.

SkinPen – medische microneedling

SkinPen – medische microneedling is een van de populairste behandelingen van dit moment vanwege de superieure veiligheid, korte hersteltijd en indrukwekkende behandelresultaten! Deze behandeling is een zeer effectieve manier voor het verstevigen en egaliseren van de huid door het stimuleren van fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Ook fijne lijntjes verminderen of verdwijnen en poriën verfijnen met behulp van de medische microneedling behandelingen, zonder risico’s of vervelende huidreacties. Lees hier meer over SkinPen – medische microneedling.

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek, waarbij gebruik gemaakt wordt van stevige knijp- en roltechnieken. De behandeling is gericht op het herstelvermogen van de huid waardoor de aanmaak van collageen- en elastine vezels worden gestimuleerd. Hierdoor oogt de huid voller en steviger. In kuurvorm is dit een uitstekende anti-aging behandeling! U kunt een cosmetische bindweefselmassage ondergaan voor het gezicht, hals en decolleté. Lees hier meer over bindweefselmassage.

Botox

Botox is een eenvoudige rimpelbehandeling welke zeer geschikt is om fijne lijntjes en dynamische rimpels te verminderen, of zelfs te laten verdwijnen. Een Botox behandeling wordt ingezet bij de behandeling van kraaienpootjes (lijntjes naast de ogen), fronsrimpel (rimpel tussen de wenkbrauwen) en voorhoofdrimpels. Deze rimpels ontstaan door overmatig spierinspanning. Botox zorgt ervoor dat de spieren zich minder inspannen, waardoor de rimpels verminderen of verdwijnen. De resultaten van een Botox behandeling blijven gemiddeld tussen de 3 tot 6 maanden zichtbaar. Hoe vaker je een Botox behandeling hebt ondergaan, hoe langer de resultaten over het algemeen zichtbaar blijven. Lees hier meer over Botox.

Fillers

Voor de behandeling van statische rimpels of huidverslapping zijn fillers de oplossing. Statische rimpels zijn vaak diepere rimpels welke niet ontstaan door spierinspanning maar door huidveroudering en genetische aanleg. Botox zou hier dus niet voor werken. De rimpel moet worden opgevuld of het volume in het gezicht moet worden hersteld. Ook in het geval van donkere kringen onder de ogen worden fillers ingezet. Wij werken in onze kliniek met de enige filler die specifiek is ontwikkeld voor kringen onder de ogen: Teosyal Redensity II. Fillers blijven gemiddeld 9 tot 12 maanden werkzaam en zullen daarna geleidelijk door het lichaam worden afgebroken. Lees hier meer over fillers.

Profhilo®

Heb je last van een verouderde huid, of volumeverlies? Dan is de Profhilo®  behandeling een effectieve behandeloptie. Deze revolutionaire behandeling zorgt namelijk in korte tijd voor een gezondere, stevigere en zachtere huid! Profhilo® bestaat uit 100% hyaluronzuur en stimuleert de huid waardoor deze weer stevig en gezond wordt en haar natuurlijke glow terug krijgt. Lees hier meer over profhilo.

Meat & Treat

Wil jij precies weten hoe het met jouw huid gesteld is en hoe wij deze met een gericht behandelplan weer gezond, fris en stralend kunnen maken?  Maak dan een afspraak voor een Meet & Treat! Tijdens deze gecombineerde kennismakingsbehandeling waarbij een grondige huidanalyse en het maken van een individueel stappenplan centraal staat, luistert onze Huid+ Professional goed naar jouw wensen en maak je kennis met onze unieke aanpak. Na afloop ontvang je een persoonlijk behandelplan over hoe wij samen naar jouw droomhuid kunnen werken. Lees hier meer over Meet & Treat.

Afspraak maken?

Wil jij de tekenen van huidveroudering goed aanpakken? Maak eenvoudig een afspraak voor jouw behandeling via ons online boekingssysteem. Uiteraard kun je ook bellen met onze klinieken op het centrale nummer 088 – 015 91 00.

Huidveroudering

€ 50,-

 • Meet & Treat behandeling
 • Botox
 • Fillers
 • Obagi Facial
 • Obagi Medical thuisverzorging
Behandeling boeken

Uitgelichte vraag

Is de ingreep van een ooglidcorrectie pijnlijk?

Bekijk alle vragen
drs burcu gundogdu Drs. Burcu Gündoğdu geeft antwoord.

Je kunt een lichte druk of beweging voelen, maar geen pijn. De lichte zwelling na de behandeling kan wel gevoelig zijn. Dit kun je tegengaan door je ogen goed te koelen en het innemen van een paracetamol.

Uitgelichte vraag

Wat is een chemische peeling?

Bekijk alle vragen
Xandra Wisselink geeft antwoord.

De naam ‘chemische’ peeling roept onbedoeld vaak angst op bij patiënten. De behandeling heeft deze naam echter te danken aan het effect wat een peeling bereikt, namelijk een chemisch proces in de huid bewerkstelligen. Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals, melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Het zijn dus geen ‘enge’ chemische stoffen die op de huid aangebracht worden.

Uitgelichte vraag

Kan ik tijdens een ooglidcorrectie ingreep zien wat de arts doet?

Bekijk alle vragen
drs leanne wong Drs. Leanne Wong geeft antwoord.

Nee, tijdens de ingreep kun je niet zien wat de arts doet. Het ooglid bestaat uit meerdere huidlagen. Tijdens een ooglidcorrectie wordt slechts een overschot van de bovenste, oppervlakkige huidlaag weggehaald. Hierdoor komt het oog niet ‘bloot’ te liggen en ontstaat er geen ‘spleet’ waar doorheen gekeken kan worden. De onderste huidlagen blijven het oog bedekken, waardoor je niet mee kunt kijken tijdens de ingreep.

Uitgelichte vraag

Wat zijn fillers?

Bekijk alle vragen
drs cynthia hawi Drs. Cynthia Hawi geeft antwoord.

Injectables, fillers of rimpelvullers zijn producten die met een injectienaald in de huid worden gespoten om rimpels / fijne lijntjes te reduceren of om de contouren van uw gezicht te verbeteren. De Teosyal fillers die wij gebruiken in Laurium Klinieken komen uit Zwitserland en zijn van de allerhoogste kwaliteit.